Forside Artikler På halv stang
På halv stang Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 01. august 2011 13:22

 

Er der en mening i meningsløsheden? I så fald hvilken?

Havde vi haft en flagstang i vor lille have, ville flaget naturligvis også hos os have været på halv stang den 22.7., både på selve massakre-dagen i Norge og nogle dage endnu.

Thi vil vi nogensinde komme os over blodsudgydelserne på Utøya og i Oslo?

Også på den israelske ambassade i Oslo gik flaget på halv stang, sådan som det formentligt er sket hos andre ambassader.  Men hvorfor nævne specielt det israelske flag?

Det er der god grund til.  Israel er det lille land, der siden det lå som nyfødt i sin vugge i 1948 og op til vor tid som eneste land i verden har måttet vænne sig til den ene massakre efter den anden i form af hadefulde naboers selvmordsbomber.  Hvor ofte har det internationale samfund haft deres flag på halvt for Israel, hvis uskyldige døde og lemlæstede tæller tusinder?

Men Israel flagrer på halvt for Norge, selvom det gang på gang har måttet høre på, at selvmordsterroristernes anslag mod den jødiske stat er ”befrielsesaktioner”.  Boykot Israel er et tilbagevendende tema både i Danmark og Norge og var efter sigende også et af emnerne på den ulykkelige, socialistiske lejr på Utøya.

Men vi afviser, at tragedien i Norge er udtryk for en særlig Guds straf.  Den åndelige lærdom har vor Herre Jesus givet os i Luk. 13:3,5.  Enhver ekstraordinær katastrofe, hvad enten vi taler om Norge, USA, England, Spanien, Japan el. andetsteds burde gøre os stille for Gud og spørge:  Hvad vil Han med dette?   Prøver Han mon i sin kærlige langmodighed at råbe os op til omvendelse?

”Vi må kende vor besøgelsestid”, sagde min salgsdirektør ofte til mig i gamle dage, når det gjaldt om at kunne se de øjeblikkelige  muligheder.  Men i åndelig forstand er det endnu mere relevant.  Sådan har det altid været, siden Jesus holdt sin korteste vækkelsesprædiken nogensinde:  ”Tiden er inde, og Guds rige er kommet nær;  omvend jer og tro på evangeliet!”  (Mk. 1:15).

31.7.11  - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)