Forside Artikler Såtid
Såtid Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 23. juni 2011 04:42


”Så din sæd ved gry og lad hånden ej hvile ved kvæld;  thi du véd ej, om
dette eller hint vil lykkes eller begge dele er lige gode!”  (Præd.11:6)
 
”Du kæmper en brav kamp!”  En ældre villaejer, som fejede ved sin hæk hilste venligt på mig og bemærkede min stok.  ”Ja, men det er en god kamp”, svarede jeg, og jeg fortalte ham lidt om min daglige rytme ude i det fri.
 
”Men selv har jeg det godt”, fortsatte jeg, ”det er blot den krop, som jeg bor i, der har visse problemer, men dog kun midlertidigt.” Jeg fortalte ham, hvor lykkelig jeg er ved at kunne sige som min morfar sagde på dødslejet:  ”Der er lys forude!”
 
Den ældre mand, som i øvrigt hed Svend, sagde:  ”Jeg har det sådan, at jeg søger noget, jeg ikke véd, hvad er.”  Jeg fortalte ham om filosofferne i Athen, der sagde noget lignende, men Paulus sagde:  ”Det, I dyrker uden at kende det, det forkynder jeg jer!”
 
Jeg aflagde mit vidnesbyrd og sagde:  ”Grunden til at Den gode Hyrde fandt mig, er fordi  Han nu gennem denne samtale søger også dig!”
 
Han fortalte mig nu, at han fik Joh. 3:16 som konfirmationsord og citerede det fejlfrit.  ”Véd du, hvordan jeg lærer børnene at læse Joh. 3:16?”  Nej, men det fik han nu at vide.  ”Dér, hvor der står ”verden” og ”enhver”, skal du indsætte dit navn, dvs.:  ”Således elskede Gud Svend…” osv.
 
Svend fik mit lille kort med Dannebrog og frelsens enkle vej.  Et livets ord var sået sidst på formiddagen som brødet, der kastes på vandet (Præd.11:1).  Det er dit og mit privilegium, men ”man får aldrig sået, når man kigger efter vinden eller høstet, når man kigger efter skyerne”  (v.4).  Det er sjælene, vi skal kigge efter!
 
-jn- 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)