Forside Artikler Mislyde
Mislyde Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 20. januar 2011 22:51


 

"….så I bærer over med hverandre i kærlighed og stræber efter at bevare Åndens enhed i fredens bånd."  Ef. 4:2-3

 

 

Emne:  Filipperbrevet.  En af deltagerne i denne 15 mands gruppe delte nogle tanker omkring kap. 4:1, hvor apostlen formaner Evodia og Syntyke "til at være enige i Herren".  I dette pragtfulde  fællesskab i Filippi, som Paulus frydede sig over, var der alligevel behov for en sådan formaning.


Det var der også i vort ellers meget harmoniske onsdagsfællesskab. Pågældende deltagers sidemand sagde stilfærdigt til ham:  "Du har i lang tid haft et horn i siden på mig uden jeg véd hvorfor.  Men har jeg gjort dig noget ondt, beder jeg om din tilgivelse!"  (Andre havde forgæves prøvet at tale med ham, derfor blev nu fællesskabet inddraget).  Det viste sig, at der var ikke noget virkeligt konkret, så nu bad han om tilgivelse. De rakte nu hinanden broderhånd i forsoningens Ånd  Hvor vidunderligt!

Og vor Frelser fik som sagt al æren.

 

Tænk om vi bare havde fortsat "programmæssigt" hver uge med vore belæringer, drøftelser, "opbyggelige" tanker, ja endog ind imellem med små jokes, alt imens der var Evodia-Syntyke-lignende mislyde iblandt os?  "Gør min glæde fuldkommen ved alle at være enige, ved at have den samme kærlighed, samme sjæl, samme sind", formaner apostlen.  Dette er kun muligt, hvis Kristi sindelag får lov at råde.  Fil. 2:5.


Jeg tænker med sorg på, hvordan mislyde kan trives bag en åh så from facade hos kirkeligt aktive kristne i årevis uden at få gjort op med hinanden.  Årsag? Som oftest kun småting, men nok til at Ånden bedrøves. Nogle er endog gået i graven uden at være blevet forsonet.


O, lad det ej ske i dit og mit liv!


Clovis, Ca., 19.1..11 - jn

 

 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)