Forside Artikler Hvilken Jesus?
Hvilken Jesus? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 02. december 2010 11:24

 


En dag sad jeg hos en ældre iraker og hans søn her i Næstved for at dele evangeliet med dem.  De kom fra en syrisk kirke.  Inden samtalen kunne begynde, spurgte den ældre  mig:  "Er Jesus Gud?"  Det kunne jeg uden tøven bekræfte.  Han er både sandt menneske og sand Gud, som skrevet står:  "Han er den sande Gud og det evige liv."  (1. Joh. 5:24).

Samtalen understregede for mig vigtigheden af at give Herren den ophøjede, suveræne plads, som Bibelen giver Ham.  Hvilken Jesus bekender vi os til?  Mange siger "Jesus" næsten i flæng, men kender Ham ikke.  De kan meget vel, emotionelt, bruge Hans navn, men er måske forført af "en anden Jesus" og af "en anden ånd" og "et andet evangelium".  2.Kor. 11:4.

En kvinde besøgte mig på sygehuset.  "Jeg elsker Jesus", sagde hun skingert.  Jeg fornemmede, at hun kom med en anden, en fremmed ånd.  Hun sagde senere til mig, da jeg samtalede med både hende og hendes mand:  "Hvordan kunne Jesus være Gud, når Han på korset sagde:  "Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig?" – "Kan Gud forlade Gud?"

Det lød logisk, men afvæbnes af en "logik", der ikke er af denne verden.  Også på korset var Jesus både sandt menneske og sand Gud.  Som sandt, syndfrit menneske var Han underlagt Faderen og gik i syndige menneskers sted på korset og blev forladt for at den, som tror på Ham som vor Stedfortræder, aldrig nogensinde skal blive forladt af Gud.  Ja, tak og lov!

Dette "ser" uomvendte, religiøse mennesker ikke.  De vil måske endog gerne synge om "Jesus", men kender de Ham, som Han virkelig er?  Som deres fortabte sjæles eneste Frelser?

Al vranglære prøves på spørgsmålet:  "Hvad mener I om Kristus?"  (Mt. 22:42).  Sand forkyndelse af Kristus, evangeliets Kristus, er et værn mod al falsk lære om Ham.

Som erhvervsaktiv mødte jeg mange muslimske forretningsdrivende.  Jeg kunne få et imødekommende smil, når jeg sagde, jeg troede på Jesus.  "Det gør vi også", lød det undertiden.  En sagde:  "Jeg tror, Han snart kommer igen!"  Det lød jo godt.  Muslimerne tror,Han kommer igen sammen med Muhammed, men afviser Ham som Frelser og som Kristus, Guds evige Søn.

En lokal medkristen sagde ved et samvær:  "Jeg er bange for islam!"  En kvinde svarede:  "Jeg er mere bange for de kristne!"  Hendes pointe var:  Hvis de kristne levede Kristus-livet, ville der ikke være noget at frygte for. Ej heller for muslimerne.  "Børnlille, I er af Gud, og I har sejret over dem, for Han, der er i jer, er større end han, der er i verden!"  1. Joh. 4:4.

"Du er negativ og kritisk", bebrejdes jeg.  Ja, jeg er negativ, når det gælder vranglære, men frydefuld positiv, når det gælder evangeliet om Guds Søn (Rom. 1:3).  Da elsker jeg at sige som Billy Graham, da han engang blev spurgt om verdenssituationen:  "Jeg er optimist, for jeg har lige læst Johs. Åbenbaring – og det ender jo godt!"

 

-jn-

2.12.10

 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)