Forside Artikler Munkebo
Munkebo Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 12. oktober 2010 13:00

 

”Dit ord er en lygte for min fod, et lys på min sti!”  (Psa. 119:105) – ”Men overalt, hvor israelitterne boede, var det lyst!”  (2. Mos. 10:23)

”Munkebo” er navnet på et gammelt pensionat i landsbyen Blenstrup, pr. Gjerlev, ca. 14 km fra Randers.  Det drives i dag af en prægtig, kristen kvinde, Elin, 75 år, - ja, en prøvet kvinde og en ”moder i Israel” på dette sted, som er den lysende ramme omkring opbyggelige aftener hver anden fredag, men huser også faste logerende,  tit mennesker med sår på sjælen, der her finder lindring.

Det er altid en glæde for os, min kone og jeg, at besøge Munkebo, hvor vi overnatter efter et aftenmøde for næste dag, ved morgenbordet, at tage afsked med Elin, hendes medarbejdere og venner, til et sidste, kærligt farvel.

Inden morgenbordet går jeg altid en fin tur til en nabolandsby, ca. 45 min.´s gang hver vej.  Søndag morgen ved 6:30 tiden var det mørkt med tæt tåge.  Dagen forinden havde vi fejret en af vore venners 80 års fødselsdag.  Også denne morgentur blev en velsignelse for mig, da jeg straks kom i hu et bibelord, som var smukt indrammet på det værelse, vi havde lånt:  ”Ej mer skal solen være dit lys eller månen skinne for dig:  Herren skal være dit lys for evigt, din Gud skal være din herlighed.  Din sol skal ej mer gå ned, din måne skal ej tage af, thi Herren skal være dit lys for evigt, dine sørgedage har ende!”  (Es. 60:19-20).  Jeg måtte smile ved denne morgen-opkvikker fra Guds ord.  Mere end det fysiske lys (som på hin morgen nærmest var ikke-eksisterende) tæller det åndelige lys i vore hjerter, som er Herren selv.  Han ”blev selv et skinnende lys i vore hjerter”  (2. Kor. 4:6).  Hvilken fin optakt til min morgentur.

Vor tid, hvor et af nøgleordene er ”krise”, har meget at nedbøjes og sørge over, politisk såvel som åndeligt frafald overalt.  Men midt i ”tågen”, hvor det ofte ikke er til at se, hvem der er ven og hvem der er fjende, lyser Guds ord ”på et mørkt sted”  (2. Pet. 1:19) for Herrens egne, og ”det gør I vel at agte på”, siger apostlen Peter.  Har vi noget andet lys i det hele taget?  Lad os gennemlyse af det!

Uanset hvor tæt tågen er!

-jn-

12.10.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)