Forside Artikler Forfriskende foredrag om Israel
Forfriskende foredrag om Israel Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 18. september 2010 06:25

 

Det er ikke al Israel-eufori, jeg gribes af, men et forfriskende, aktuelt foredrag af Samuel Roswall fra ”Ordet og Israel” d. 16.9.10 i Næstved fortjener omtale:

Ud fra bibelske nøgleord påviste foredragsholderen, at Israels folk trods fjendskab mod evangeliet (Rom. 11:28) stadig er Guds folk og genstand for Guds evige plan, thi ”Gud har ikke forskudt sit folk, som Han forud kendte” (Rom. 11:2) og: ”Sine nådegaver og sit kald fortryder Gud ikke” (Rom. 11:29) – sagt specifikt om Israel.

Her skal ikke opregnes alle de gode ord fra Bibelen, der blev henvist til, men 3 opbyggelige sandheder tog jeg med fryd i hjertet med mig hjem:

1.  Foredraget var gennemsyret af Guds ord og et bibelsk opgør med den såkaldte ”erstatningsteologi”, der forkaster Israel som led i Guds frelsesplan med urigtig påstand om, at løfterne til Israel er ”overtaget” af den kristne menighed.
2. Foredraget var Kristus (Messias)-centreret. Det blev understreget, at det samme åndelige under, der sker i en genfødt kristen, vil ske, når tid er inde, i et genfødt Israel, når det i sin nød ser hen til den korsfæstede Guds Søn. Zak. 12:10.
3. Der findes rent faktisk menigheder i Israel bestående at både jøder og arabere forsonet ved Kristi kors.  Ef. 2:16. ”Musalaha” – en mission, som betyder ”forsoning” - (kan ”googles”!) arbejder for en sådan forsoning i evangelisk ånd.

Sidste punkt glædede mig især som understregning af, at evangeliet jo også skal forkyndes for jøder, - og for arabere med - , og at vi ikke må blive så Israel-euforiske og -politiske, at evangeliet ikke får 1. prioritet både overfor jøder og hedninger.

Nævnte foredrag med nævnte perspektiv var til opmuntring og opbyggelse og også et forfriskende incitament til evangeliets forkyndelse og udbredelse, - vor egentlige opgave som kristne.

Jørn Nielsen, Næstved

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)