Forside Klummer 2 telefonsamtaler
2 telefonsamtaler Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 27. august 2010 08:46

 

To nostalgiske telefonsamtaler gjorde stærkt indtryk på mig.  Den ene fyldte mig med vemod, den anden med usigelig glæde.

Den ene var igår med min gamle latin-lærer, netop fyldt 80 år.  Han var ganske ung, da han underviste os i latin.  Han fik den måske højeste teologiske uddannelse i DK med fornem doktorgrad og det hele.  Han var både præst og underviser på universitetet og en anerkendt forsker.  Nu ville jeg gerne lykønske ham.  Men ak, der var ingen teologisk interesse mere. Intet åndeligt liv at spore.  ”Det ligger altsammen fjernt fra mig nu”, sagde han.  Mit eget vidnesbyrd gjorde tilsyneladende intet indtryk.  Det var en forstemmende samtale.

Den anden telefonsamtale var for nogle dage siden.  Den var anderledes glædelig og var med en kvinde på ligeledes 80 år.  Jeg havde for 15-16 år siden overnattet på hendes hotel, som nu hendes børn driver, i Hagen (Westfalen).  Hun fortalte mig med selvoplevelsens kraft, hvordan hun havde oplevet det under at blive født påny i  i Dortmund, hvor Billy Graham prædikede over ordet ”Du må fødes påny!”  Jeg glemte aldrig den kvinde og hendes varme vidnesbyrd.  Hvilken glæde var det ikke nu i telefonen stadig at kende mig i åndsforbindelse med hende.

2 forskellige samtaler.  Den ene død, den anden levende.  Den ene med en højt uddannet teologisk begavelse, den anden med en jævn ikke-teologisk kvinde.  Den ene med religion, den anden med Jesus Kristus.  2 samtaler, der ganske godt illustrerer, hvad jeg hyppigt oplever.  Nogle har religion, kristendom, kirkegang, gudstjenester, salmesang, etc., men ikke det, der ligner åndeligt liv, medens andre har et levende vidnesbyrd om frelsen i Jesus Kristus.

Hvem ligner du mon? Er du blot religiøs ? Eller er du født på ny ved troen på Jesus Kristus som din absolut eneste Frelser?  Nævnte 2 samtaler trak påny linierne op for mig, - linier, som mere og mere udviskes idag.  Verden vil bedrages, siger vi i kommerciel sammenhæng.  Men det største bedrag af alle er det religiøse selvbedrag, som der desværre så godt som aldrig advares imod fra prædikestolene.  Men det gør ikke Jesu ord mindre aktuelle:  ”Du må fødes på ny!”

-jn-

25.8.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)