Forside Klummer Forfremmet til herligheden
Forfremmet til herligheden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 21. juni 2010 06:00

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

”….og dem, Han har retfærdiggjort, dem har Han også herliggjort!”  (Rom. 8:30)

”Borte fra legemet, hjemme hos Herren” var et af de vidunderlige bibelord fra 2. Kor. 5:8, vi ofte dvælede ved, den gudfrygtige enke, Inger (88) og jeg ved mine hyppige besøg på ”Solgaven” i Næstved – et iøvrigt vidunderligt plejehjem for blinde og svagtseende.

Og når jeg nu fremover læser Filipper- og Kolossenserbrevet vil jeg uvægerligt tænke på Inger, da det netop var de sidste 2 nytestamentlige breve, vi læste og samtalede om – ikke med lyntogets fart, men stille og altid spændte på, hvad Guds Ånd måtte åbenbare for os af opbyggelige sandheder.

Mange af de grundlæggende sandheder om vor stilling i Kristus og vor forening med Ham var nye for Inger.  De havde nok manglet lidt i forkyndelsen.  Men nu véd Inger mere om alt dette end alle vi andre tilsammen.  Thi det behagede Herren at tage hende stille hjem til sig i nat.

Selvom dette i sig selv er frydefuldt at tænke på, føler jeg mig selv fattigere.  Thi jeg forlod ofte Inger beriget og fornyet ved den gave, som ”De helliges samfund” er, og som vi oplevede på tomandshånd.  Om søndagen stundom i forbindelse med en enkel brødsbrydelse (nadver).

Ja, Inger var selv en Guds gave også til mig.  Men kun til låns.  ”Herren gav, og Herren tog, Herrens navn være lovet!” (Job 1:21)

-jn-

20.10.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)