Forside Klummer JESUS-navnet forbudt
JESUS-navnet forbudt Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 17. juni 2010 12:27


”Vi har jo udtrykkelig forbudt jer at lære i det navn!”  (Ap.G. 5:28) – ”Man bør adlyde Gud mere end mennesker!”  (v.29)


TV-nyhederne fortæller os ikke overraskende, at  VM-fodboldspillerne nægtes JESUS-slogans (og andre ”religiøse budskaber”) på deres sportstrænede kroppe. Kaka har dog stadig på sine fodboldstøvler: ”Jesus på førstepladsen!”

Jesus tåles ikke.  Var ordene blot:  ”Jeg vil ligne Ronaldo!” eller:  ”Pelé er mit forbillede!” ville det sikkert havde været okay, ja, måske endda blive rosende omtalt.

Vi mærker samme had til Jesus-navnet, hvor vi færdes, fx i avisen, hvor jeg stadig skriver, ved højtidelige begivenheder o.lign.  Jeg husker, at ledelsen i en frikirke engang påtalte, at jeg efter en julegudstjeneste ved udgangen uddelte evangeliske traktater til mange uomvendte mennesker, thi dette fandt man ”upassende”, som det hed. – På et plehjems åbne rum kom jeg for skade i en samtale at nævne navnet Jesus Kristus.  Det hørte en forbipassserende, og straks var der ved at komme en ”sag” ud af det.  Havde navnet været en politiker el. gøgler, var intet sket. 

I min ungdom, både her og i USA, husker jeg, hvordan begravelser ofte var rene vækkelsesmøder, der især henvendte sig de uomvendte pårørende.  Det vil sikkert i dag, ligesom i tilfældet med nævnte julegudstjeneste, blive anset for højst ”upassende”.  Ved mindesamværet er det nemlig den afdøde, der skal berømmes til skyerne.  Billy Grahams søn, Franklin, blev kritiseret, fordi han ved en offentlig indsættelsesbøn for den nye præsident (dengang George Bush) nævnte navnet Jesus.  Han blev truet med stævning. Det ”provokerede” blot Franklin til at gå hjem og skrive en vidunderlig bog, som jeg heldigvis har, og som bærer den enkle titel ”Navnet” (The Name).  En herlig, enkel Kristus-centreret bog.

Kirkereligiøse mennesker vil måske forarges over disse linier.  Det kan ej være anderledes.  Deres pæne kirkefromhed skygger tit for Jesus.  Men er vi blevet frelst ved dette navn, bør vi aldrig skamme os ved at bekende det, ”hvadenten det er belejligt eller ubelejligt”  (2.Tim.4:2).  Min gode ven, Th. Mundus, sagde engang til mig, da jeg som dreng var ny i troen:  ”Hver gang du bekender Ham for mennesker, bekender Han dit navn i Himmelen!”  Hans ord har jeg aldrig, så mange år efter, kunnet glemme.  ”Let´s talk about Jesus…” sang vi i gamle dage.  Upassende eller ej.

-jn-

17.6.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)