Forside Artikler Adskillelse af stat og kirke
Adskillelse af stat og kirke Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 16. juni 2010 05:58



På fredag er Ateistisk Selskab i DK vært for en stor ateistisk konference ”Gods and Politics” med internationalt snit, hvor bl.a. talere som briten Richard Dawkins (ham der ”smykker” Londons busser med ateistiske slogans) og amerikaneren Dan Barker fra Freedom from Religion Foundation (der bl.a. vil føre sag for at få afskaffet ”National Prayer Day”) vil bidrage.  Et kardinalkrav er adskillelse af stat og kirke.

Først var der det fornyede, europæiske had mod Israel.  Så røret med evt. ulovliggørelse af Dannebrog (og andre korsprydede flag) gennem menneskerettighedsdomstolen og nu et 3 dages ateistisk ”korstog” mod  Gud og kristendom.  Det hele vælter med eet oven i hinanden i denne tid.

Men adskillelse af stat og kirke er ikke et ateistisk påfund.  Det har altid været en velsignelse i USA, hvortil europæiske pilgrimme fandt et åndeligt fristed fra den den statsstyrede katolske og protestantiske spændetrøje.  USA ønskede ikke at favorisere nogen bestemt kristen kirke, men dets ædle fædre ønskede til gengæld Bibelen og Kristi evangelium i højsædet.  ”Denne nation er ikke bygget på religion endsige kristendom, men på evangeliet om Jesus Kristus”, sagde den navnkundige Patrick Henry, - ham, der måske er mest berømt for ordene:  ”Giv mig frihed eller død!”

Den velsignelse under jeg også Danmark.  Vi har den allerede, hvis vi ønsker den.  Thi ingen behøver at knytte sin gudsdyrkelse til en statskirke, hvis love er underlagt statsmagten.  Det er bl.a. mit personlige valg uden jeg dog vil hetze mod den ”kulturarv”, som Folkekirken påstås at være.

At slavisk kopiere USA fører ikke til noget.  Men det ateistiske initiativ bør ikke gøre Kristi efterfølgere initiativløse el. mundlamme.  Vor dagsorden er ikke ”kristendom”, ”kirke”, ”kulturarv” eller diverse moralske opstød, men som Patric Henry så rigtigt sagde:  Evangeliet om Jesus Kristus!

Til lands, til vands og i luften!

-jn-  

16.6.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)