Forside Artikler Et trøstens ord, alt imedens Europa overophedes af had
Et trøstens ord, alt imedens Europa overophedes af had Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 09. juni 2010 08:35


“Jeg vil gore dig til et stort folk, og jeg vil velsigne dig og gore dit navn stort, og vær en velsignelse!”  1. Mos. 12:2

Jo mere det europæiske kontinent (men glædeligvis endnu ikke USA) hader Israel af et ondt hjerte og lyver det alt muligt på, jo mere elsker vi jøderne af et godt hjerte.  Betyder det, at Israel er den inkarnerede sandhed?  Nej.  Israel vil ikke blive Guds formidler af sandhed i hele dens forløsende fylde, før det har oplevet omvendelsens mirakel og modtaget Ham, som er sandheden, dets sande Messias, vor Herre Jesus Kristus.

Men Guds blueprint ligger klar.  Israels herlige fremtid tegnes af dets ”store Konge” (Mt. 5:35), herliggjort i et kommende frelst folk.  Lige nu vokser fjendskabet dag for dag mod jøderne, men vil kulminere med, at det jødiske folk i anger vil vende sig til ”Ham, de har gennemstunget” (Zak. 12:10).  Mange tårer vil blive udgydt, men endnu mere overstrømmende vil Guds nåde være, sådan som frelste syndere også i dag oplever Kristi nåde.

Vi overidealiserer ikke den sekulære stat Israel, som vitterlig huser megen synd og afgudsdyrkelse (Rom. 11:26) og stadig er evangeliets fjender (Rom. 11:28).  Alligevel har Gud ikke forkastet sit folk (Rom. 11:1-2).  De er stadig elskede “for fædrenes skyld” (Rom. 11:28), og derfor elsker vi dem også.  Med Messias på ”Hans faders Davids trone” (Luk. 1:32), vil en herlig tid oprinde, hvor der “fra Zion udgår åbenbaring og fra Jerusalem Herrens ord.”  (Es. 2:3), og “stort bliver herredømmet, endeløs freden over Davids trone” (Es. 9:7).  Tak og lov! 

“Israel” betyder noget med “Guds herredømme”.  Verden vil en dag se dette bogstaveligt opfyldt med Kristus på tronen.  Selve ordet “Israel” og “jøder” er tydeligvis nok til at vække verdens had (ej mindst i Europa), thi hadets rod er intet mindre end fjendskab mod Gud.  Som jeg sagde til en nabo:  “Din vrede er ikke rettet mod mig, for jeg har jo ikke gjort dig noget.  Du er vred, fordi jeg taler om Gud.”

Men det bør blot tilskynde os til at aflægge et sandfærdigt vidnesbyrd om Kristus, Guds sidste frelsestilbud til en fortabt verden.

-jn-

June, 6, 2010.

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)