Forside Klummer Tillykke, Norge!
Tillykke, Norge! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 18. maj 2010 11:58



I dag er det Norges nationaldag, og vi som har tætte bånd til broderlandet, kan ikke lade være at føle dagen som også vor nationaldag.

Selvom en ny generation er vokset op med måske liden viden om 17. maj 1814, er opbudet af de skønne nationaldragter og afsyngningen af  ”Ja, vi elsker dette landet…”, måske verdens smukkeste nationalsang, stadig en bevægende oplevelse også for os danskere – især for os ”af den gamle skole”.

Med Norges løsrivelse fra Danmark forsvandt også alt snobberi for adel og dyrkelse af ”blåt blod”.  En stortingsmand fra adelen sagde dengang:  ”Hvis adelen afskaffes, siger jeg Norge farvel!”  En anden stortingsmand rejste sig og sagde til ham:  ”Og de norske fjelle svarer:  ”Vel, vel!”

Norge gav mig en god hustru og var også landet, som åndeligt kom til at betyde meget for mig – både til personlig opbyggelse og vækkelse.  Ja, det var først og fremmest norske brødre, Herren brugte i mit liv.  Men også norske søstre!

Så tillykke, du verdens næst vakreste land (efter Israel) med de 3 f´er:  Fjelle, fosse og fjorde.  Jeres syngende sprog harmonerer godt med de jublende fosses symfoni, som ikke engang Mozart kan gøre efter! 

Hold fanen højt, norske medkristne!  Benyt enhver anledning til at pege på korset i flaget – det kors, alle vore nordiske flag er fælles om, og lad korsets evangelium være dit charter, sålænge de levende, vækkende fosse endnu frydefuldt springer!

-jn-

d. 17/5.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)