Forside Artikler Vort yndige land – indenfor gå-afstand
Vort yndige land – indenfor gå-afstand Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 10. august 2009 11:17

”Selv ville han (Paulus) gå til fods”  (Ap.G. 20:13)

En ældre journalist fortalte mig for mange år siden, hvordan han begyndte.  Det var længe før, der var noget, der hed journalist-højskole.  Redaktøren i den provinsavis, han søge ind til, bad ham gå en lang tur og så skrive en artikel om, hvad han havde set på turen.  Og så kunne de ellers tales ved.


Ham har jeg ofte tænkt på, når jeg går mine ensomme ture, som giver mig mange dejlige indtryk, især i denne tid, at de sikkert er værd at skrive om.  Det vil jeg nu ikke gøre nu.  Jo, med en enkelt undtagelse.

Ca. 1 times vandring fra vor bobæl i Næstved Nord kommer jeg til en hyggelig lille, ”uberørt” landsby, Rislev, med landsbyskole, gadekær, omgivet af frodige marker, gamle gårde, lunde med kvidrende fugle, osv. osv.

Cenralt på en forhøjning står en smuk hvidkalket landsbykirke.  Min kone og jeg har været en enkelt gang til gudstjeneste dér, nemlig juleaften.  Normalt kommer der kun en håndfuld mennesker til gudstjenesterne, fortalte graveren mig.


Rislev Kirke indgår lidt utraditionelt i mit dagsprogram.  Den er altid gæstfrit åben, og i varmen er en lille pause i det svale kirkerum en sand lise for krop og sjæl.  Og så er stilheden velgørende.   Her kan jeg også tage fat i en af salmebøgerne og evt. synge lidt for mig selv uden at genere nogen  og også  bede en bøn.  Med andre ord:  Denne gudsforladte kirke er pludselig blevet til en personlig oase, inden vandringen fortsætter i det frie landskab og smukke skaberværk.


Et af de bedste Søren Kierkegaard-citater, jeg véd om, lyder:  ”Man kan gå sig til mange gode tanker, og man kan gå sig fra mange dårlige tanker!”  En nabo går på efterløn om kort tid.  Han har ytret ønske om at gå ture sammen med mig.  Jeg glæder mig til at udveksle mange gode gå-tanker med ham på i  vort yndige land, som byder sig så smilende til indenfor bekvem gå-afstand.

-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)