Forside Klummer Valget
Valget Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. februar 2010 02:39



Vor tegnelærer på min barndomsskole talte engang til os om øjeblikke i livet, hvor vi må træffe et afgørende valg af betydning for resten af livet. Jeg tror, han netop kaldte det for ”Det afgørende øjeblik” uden at uddybe det så meget el. lægge fx noget religiøst i det.  Jeg glemte dog ikke hans ord.

En ex-kollega besøger mig tit.  Vi kan også tale om værdier og moral.  Konklusionen munder altid ud i en konstatering af, at vi trods gensidig sympati for hinanden har truffet hvert vort livsvalg.  Men hvorfor vil han da stadig gerne møde mig?  Jeg håber, det alligevel har en mening.

Jeg besøgte engang et forældrefar, hvis voksne, smukke datter døde efter en overdosis af narkotika.  Faren sagde sorgfuldt:  ”Hun traf forkerte valg i livet.”  -  Dette nævnte jeg for en skoleklasse af 14-årige i Tyskland.  Det gjorde dybt indtryk på dem, især fordi det havde med stoffer at gøre.

Ved en begravelse på Amager sagde prædikanen ved en vens kiste:  ”Han traf som ung et ensomt valg stik imod, hvad anddre ville med deres liv.”  Nu ved denne alvorsstund var ingen i tvivl om, at han havde truffet det rette valg.  En datter fra Norge var til stede. Jeg husker, hun græd som pisket og stod senere op ved et smukt mindesamvær og sagde:  ”Bed for mig, at også jeg må vælge Jesus, så jeg engang skal se Papa igen!”

Som ung hørte jeg ofte på radioen i USA Billy Graham tale i et aftenprogram, han kaldte ”The Hour of Decision” – afgørelsens time.  B.G. var overbevist om, at hans lyttere gennem evangeliets forkyndelse skulle konfronteres med et afgørende valg.

Er det bibelsk?  Ja, jeg kan ikke se det anderledes.  ”Vælg i dag, hvem I vil tjene!”  (Jos. 24:15).  Valget er personligt og kan ikke træffes pr. automatik på andres vegne.

-jn-

19.2.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)