Forside Artikler Om efterfølgelse og forfølgelse
Om efterfølgelse og forfølgelse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 06. februar 2010 08:10


”….andre blev pint til døde og afviste at lade sig købe fri….andre igen måtte udstå spot og piskeslag, ja, lænker og fængsel.  De blev stenet, gennemsavet, døde for sværdet….” Hebr. 11:36-37


Jyllandsposten
skrev i sin berømte og ofte citerede leder d. 29/9.06 bl.a.:

”Det moderne, sekulære samfund afvises af nogle muslimer. De gør krav på en særstilling, når de insisterer på særlig hensyntagen til egne religiøse følelser. Det er uforeneligt med et verdsligt demokrati og ytringsfrihed, hvor man må være rede til at finde sig i hån, spot og latterliggørelse.”


Sande ord.  Især som Kristi disciple må vi være rede til - som Frelseren selv - at finde os i ”hån, spot og latterliggørelse”.


Organisationen ”Open Doors”
(Åbne Døre) informerer løbende om, hvad kristne fjernt fra vore grænser udsættes for rent fysisk  i vor tid med beskrivelser, som overgår vor fantasi, og som vor del af verden stort set er uvidende om, inkl. de kristne menigheder.


Kristne i fx det nære og fjerne Østen (men også andre steder) udsættes ikke bare for verbale forhånelser, men lægges på diverse pinebænke m. djævelsk udtænkte torturinstrumenter til offentlig forhånelse.  Det er simpelthen ufatteligt.


Men Kristi efterfølgere gør ikke gengæld.  De kvitterer ikke med at håne, spotte og latterliggøre muslimer, hinduer, kommunister, ateister m.fl.  De publicerer ikke karikaturer af deres forfølgere – og de synes bestemt ikke, det er i orden, hvis nogen gør det el. sympatiserer dermed.


Sande kristne er besjælet af at bringe korsets evangelium til korsets fjender, uanset hvem de er, thi sådanne fjender var vi jo selv, før Jesus mødte os.


Ingen sande kristne kan sympatisere med JP´s krænkende karikaturer, der forbitrer andre ( her: muslimer).  Sådan som det nu også sker i Norge.  At danske og norske medier synes, det er okay at tolke ytringsfriheden på den måde, er ikke ensbetydende med, at kristne også skal gøre det.


Men det er der desværre nogle, der gør, hvad der i sandhed er mere end bedrøveligt.  (I USA tager man sig til hovedet over denne uforstand).


De, der gør det, har ikke forstået 1.Kor. 9:19-23 om at være alt for alle for i det mindste at kunne vinde nogle for Jesus Kristus.  De vil hellere ensidigt prædike frygt for islam (og andre ismer) end evangeliet om Guds Søn.  De påvirkes af verdslig tænkemåde og praksis, og Åndens ild udslukkes derfor.


Det er desværre situationen blandt mange, mange bekendende og sekulariserede kristne.


”Open Doors” informerer ikke om forfulgte kristne for at vi verdsligt og m. ”politisk korrekthed” skal modaktionere mod forfølgerne, men – sådan forstår jeg missionen – for at vi skal bede for både de forfulgte og deres forfølgere.  Sådan som Herren selv lærte os.


Missionærer som jobber m. evangeliets udbredelse blandt muslimer, her el. i udlandet, véd eksakt, hvad jeg taler om.


-jn-

6.2.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)