Forside Spørgsmål og svar Den lovsyngende skare ved glarhavet
Den lovsyngende skare ved glarhavet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 07. januar 2010 10:35

Den lovsyngende skare ved glarhavet

Spørgsmål:  Hvem er de, som står ved glarhavet omtalt i Åb. 15:2, i hvilken tidsperiode er der tale om, og hvor befinder dette hav sig?

Svar:  På  spørgsmålet om, hvor dette glarhav befinder sig, får vi allerede svaret i v. 1, nemlig ”i Himmelen”.  Der står jo:  ”Og jeg så et andet tegn i Himmelen…” osv.

Mht tidsperioden får vi at vide, at vi befinder os i en afslutningsperiode med Guds vredesdom over ugudeligheden på jorden.  Der tales nemlig om ”de syv plager, som bliver de sidste”, også kaldet ”Guds syv vredesskåle”, og som vil blive hældt ud over jorden (kap. 16:1).

Men hvem er så de, der står ved ”et glarhav isprængt med ild”?

Vi får at vide, at det er troende mennesker, som ”var gået sejrende ud af kampen med dyret og dets billede og dets navns tal” (v.2).  Men da ”dyret” først optræder på verdensscenen ”når hans tid er inde” (2. Tess. 2:6), dvs. i den endens tid, hvor han som Anti-Krist el. ”lovløshedens menneske)  i 3½ år vil have sin storhedstid,  må disse frelste menneskers virketid nødvendigvis sættes i forbindelse med samme periode, men hvem er de mon?

Den omstændighed at de synger både ”Moses´, Guds tjeneres sang og Lammets sang” fortæller os, at der må være tale om frelste jøder. Moses´ sang er en sejrssang over Israels mange fjender og ”Lammets sang” er genløsningens sang, der handler om, hvad Guds Lam, vor Herre Jesus Kristus, har gjort på korset for synderes frelse .

Der vil nemlig gennem den lutrende trængsel, der endnu venter Israels folk, være en skare, som omvender sig til Herren, og som vil blive føjet til den store martyrskare. Der står i Åb. 13:7, at det hovmodige ”dyr” (Anti-Krist), vil ”føre krig mod de hellige og sejre over dem”, men de helliges ”nederlag” vil i Guds og evighedens regnemåde være sejr.  ”De har sejret over ham (Satan) på grund af Lammets blod og på grund af deres vidnesbyrds ord;  og de havde ikke deres liv for kært til at gå i døden.”  (Åb. 12:11).  Det er den måde, Herrens blodvidner sejrer på!

De befinder sig ifg. Åb. 15 i Himmelen.  Det gør i øvrigt alle, som dør i Herren, men her er der særlig grund til at nævne denne skare.

Glarhavet har vi tidligere mødt i Åb. 4:6, og det tror vi er et vakkert billede på Guds rene  og rensende ord.  At glarhavet her i Åb. 15:2 er blandet med ild, kan være et vidnesbyrd om både den ildprøve, disse frelste jøder har været igennem og den dommens ild, som er i de Guds vredesskåle, der hældes over jorden.

Men ellers er det ikke alt i Åbenbaringens billedsprog, vi til fulde forstår.  Men sådan er altså min ufuldkomne forståelse af Åb. 15:2, som du stiller spørgsmål om.  Overordnet véd vi jo, at denne sidste bog i Bibelen er et retfærdigt opgør i dom med denne verden, og at Han, som sidder på Tronen, skal få det sidste ord og ”evig retfærdighed” blive indført (Dan. 9:24).

-jn- 

7.1.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)