Forside Artikler Hævet over det hele!
Hævet over det hele! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 04. januar 2010 03:04



At være hævet over alt og alle forbinder vi sædvanligvis med hovmod og selvtilstrækkelighed.  Men at være hævet over den nuværende krise og dens mange dårligdomme i Jesus Kristus er ikke hovmod, men tværtimod en ydmyg trosstilling, hvis kraft (bærekraft) ikke er i os selv el. vor kristendom.  Den beror ikke på, hvad vi er, men hvor vi er!  Det blev vidunderligt klart for mig, da jeg læste ordene:  ”Vandet steg og løftede arken og hævede den over jorden!”  1. Mos. 7:17.

Arken er, som de fleste bibellæsere vil vide, et billede på Kristus.  De, der var i arken (et billede på vor stilling i Ham) udenfor dommens rækkevidde.  Syndfloden var, som ordet antyder, Guds dom over synden og syndens fordærv på jorden.  Men jo mere det regnede med dom over jorden, jo mere blev arken løftet op – ”højt over jorden”, som der står i min engelske Bibel.

Selvom vi endnu lever i et ”nådeår fra Herren”, fuld af Hans langmodighed, proklameret i Luk. 4:18-19, er Guds vredesdom allerede over synden.  Det store nøgleord i denne tid er ”krise”.   Det græske ord ”krisis” betyder i grunden ”dom”.

Da jeg sidst var i Norge, lyttede jeg en aften til en af mine forkyndende venner, som alvorligt talte ud fra Rom. 1:18-32  om Guds vrede, som er åbenbaret (ikke: skal åbenbares) over ugudelighed, uret og synden i alle dens perverse former, herunder den skændige, homoseksuelle praksis, som på internationalt plan er blevet en menneskeret.  Min ven sagde det omtrent sådan:  ”Alt dette venter ikke på Guds dom, - det er Guds dom!”  Radikal, men bibelsk tale.

Men her er så et af de mange, velsignede paradokser.  Det er ikke sådan, at jo værre det står til,  jo mere deprimeres vi, nej, jo mere løftes arken op!  Det vil sige: Jo mere skal vi nyttiggøre os af vor høje stilling i Kristus, som er ”højt over alle magter og myndigheder og kræfter og herskere og hver navn, der nævnes kan…” (Ef. 1:21), og på den måde er vi hævet over enhver krise og al den synd, som er genstand for Guds vrede.  I øvrigt noget, der forkyndes alt for lidt i vore dage.

Tag så disse gode ord med dig i endnu et ”nådeår”, og just fordi vi selv er opløftet i Jesus Kristus (sat med Ham i det himmelske, Ef.2:6), lad os ved Guds nåde løfte Ham op, både vore troende, ofte nedbøjede venner, og for en fortabt verden.

-jn-

4.1.10

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)