Forside Spørgsmål og svar Den kristnes syn på Guds skaberværk
Den kristnes syn på Guds skaberværk Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 10. december 2009 04:33



Spørgsmål: Mener du, vi som kristne skal have nogen mening om klimadebatten, jfr.  den store FN-konference i København om emnet i dec. 2009?

Svar: Ja, Guds skaberværk og hvordan det forvaltes skal vi ikke være ligegyldige overfor, men tværtimod vise interesse og omsorg for i lys af Bibelen.

I begyndelsen satte Gud mennesket til ansvarlig forvalter af jorden i en nærmest ubegrænset lederrolle.  1. Mos. 1:28.  Mennesket skulle under ansvar overfor Skaberen ”dyrke og vogte” jorden, - denne oprindelige ”Edens have” (1. Mos. 2:15) - , men ikke misrøgte, forgifte eller ødelægge den.  På Bibelens sidste blade udtaler Guds ord netop dom over ”dem, der ødelægger jorden” (Åb. 11:18), Guds skaberværk.

Tænk hvis denne verdens politiske ledere under deres klimakonferencer kom til den erkendelse og en af dem vovede at stå frem og sige:  ”Vi har syndet mod Himlens og jordens Skaber, og det er først og fremmest Ham, vi må ydmyge os for og omvende os til, mens tid er og før Hans retfærdige vredesdom rammer os!”

Men er klimaændringerne da menneskeskabte?  Ja, sådan lyder den ”videnskabelige”  påstand.  Den skal dog ikke uden videre tages for gode varer.   Gennem klodens historie,  siden syndefaldet, har der været mange klimaændringer, som ikke var direkte menneskeskabte.  Længe før der var noget, der hed CO2-udslip var der ikke-menneskeskabte temperatur-svingninger.  Vi er underlagt andre faktorer i universet, som vi ikke kan kontrollere (fx solpletter, solsystemets bevægelser, vulkaner, m.m.).

Men det fratager ikke jordens beboere og specielt ej de ansvarlige ledere for ansvar.  Skaberen elsker sit skaberværk og bedrøves, når der syndes mod det.  Skabningens suk og lidelse (Rom. 8:22)  er også Skaberens smerte.  Pladsen tillader ikke at nævne de mange steder i Bibelen, der viser Guds interesse for den dyrkede jord som fx i formaningerne herom til jøderne, som oprindelig var et landbrugsfolk.

Jeg ser sådan på det, at de, der påstår, at den globale opvarmning er menneskeskabt, tager fejl.  Men de, der på den anden side vil fratage os fra ansvar, tager også fejl.

Hvad er da vor opgave som kristne på denne jord?  Er det at gå ind for et bestemt politisk program? At vise speciel begejstring for FN?  Nej, den store FN-konference i København om klimaet – verdens absolut største mediebegivenhed bortset fra OL – bandlyste alt, hvad der kunne minde om kristendom for ikke at støde den muslimske verden.

Vor opgave er imidlertid at formidle evangeliet om Jesus Kristus som Guds ultimatum til en fortabt verden, idet vi én gang for alle har gjort os klart, at der er sat en tidsfrist for Guds langmodighed med denne verden, og at en kommende, retfærdig dom forestår, hvor ”himlen og jorden skal forgå, men mine ord skal ingenlunde forgå”.  Thi ”verden i sin nuværende skikkelse går mod sin undergang” (1. Kor. 7:31, dansk ovs.).  Men under vort ”transitophold” i denne verden vil vi som Kristi ambassadører og ”udlændinge” samtidig vise næstekærlighed overfor Guds skaberværk med alt, hvad dette indebærer.

-jn-

8/12.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)