Forside Artikler Hvordan bør vi som kristne se på klimaspørgsmålet?
Hvordan bør vi som kristne se på klimaspørgsmålet? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 08. december 2009 03:34


Spørgsmålet blev stillet i går eftermiddag hos nogle gode, lokale venner, men stilles sikkert af mange.  FN´s klimakonference i København gør spørgsmålet relevant.  Den oppiskede påstand om, at klimaopvarmningen er menneskeskabt og videnskabeligt bevist, afviser kategorisk de indvendinger (også videnskabelige!), der sætter spørgsmål ved sagligheden i denne påstand, om hvilken klimakonferencens præsident, Connie Hedegaard (Danmarks nye klimakommissær i EU), i stærke vendinger appellerer til international ”konsensus”.  Det er just ordet, hun bruger.

Hvordan bør vi som kristne forholde os?  Bør vi have nogen mening?  Har Bibelen noget at sige herom?

I begyndelsen satte Gud mennesket til ansvarlig forvalter af jorden i en nærmest ubegrænset lederrolle.  1. Mos. 1:28.  Mennesket skulle under ansvar overfor Skaberen ”dyrke og vogte” jorden, - denne ”Edens have” (1. Mos. 2:15) - , men ikke misrøgte, forgifte eller ødelægge den.  På Bibelens sidste blade udtaler Guds ord netop dom over ”dem, der ødelægger jorden” (Åb. 11:18), Guds skaberværk.

Tænk hvis den dimension blev taget med på klimakonferencen!  Tænk hvis nogen stod frem og sagde:  ”Vi har syndet mod Himlens og jordens Skaber, og det er først og fremmest Ham, vi må ydmyge os for og omvende os til, mens tid er og før Hans retfærdige vredesdom rammer os!”

Men er klimaændringerne da menneskeskabte?

Ja, sådan lyder påstanden og herom arbejdes for en ”konsensus”, dvs. bred enighed.  Påstanden er dog usand.  Gennem klodens historie,  siden syndefaldet, har der været mange klimaændringer.  Længe før der var noget, der hed CO2-udslip var der ikke-menneskeskabte temperatur-svingninger.  Vi er underlagt andre faktorer i universet, som vi ikke kan kontrollere (fx solpletter, solsystemets bevægelser, vulkaner, m.m.)

Fratager det jordens beboere for ansvar?

Nej, jfr. ovennævnte ord om Guds oprindelige plan med os som samvittighedsfulde forvaltere af Hans skaberværk.  Pladsen tillader ikke at nævne de mange steder i Bibelen, der viser Skaberens interesse for den dyrkede jord, fx. i formaningerne til jøderne, som oprindelig var et landbrugsfolk.

Altså:  De, der påstår, den globale opvarmning er menneskeskabt, tager fejl.  Og de, der på den anden side vil fratage os for ansvar, tager også fejl.

Hvad er da vor opgave som kristne på denne jord? 

Svar:  Det er at formidle evangeliet om Jesus Kristus som Guds ultimatum til en fortabt verden, idet vi én gang for alle har gjort os klart, at der er sat en tidsfrist for Guds langmodighed med denne verden, og at en kommende, retfærdig dom forestår, hvor ”himlen og jorden skal forgå, men mine ord skal ingenlunde forgå”.  Thi ”verden i sin nuværende skikkelse går mod sin undergang” (1. Kor. 7:31).  Men under vort ”transitophold” i denne verden vil vi som Kristi ambassadører og ”udlændinge” samtidig vise næstekærlighed overfor Guds skaberværk med alt, hvad dette indebærer.

-jn-

8.12.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)