Forside Artikler Evangeliske kristnes dagsorden
Evangeliske kristnes dagsorden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 18. november 2009 18:43

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Jeg er, som mange vil vide, både pro-Amerika og pro-Israel, men det tjener ingen god sag, at jeg er ”pro”, at jeg er blind for den retfærdige Guds dom, som både Amerika og Israel vil rammes af p.gr.a. deres mange synder.

I sine velmagts dage talte Billy Graham nærmest som en  gammeltestamentlig profet og advarede sin nation om åndelig undergang, hvis ikke en ligefrem Nineve-vækkelse skete ved Guds nåde.

Også, når det gælder Israel, er budskabet uændret:  ”Fat et andet sind og vend om, så jeres synder må blive udslettede, for at husvalelsestiderne må komme fra Herrens åsyn…” (Ap.G. 3:19).  Nogle er så optaget af at forkynde ”husvalelse” (trøst) for Israel, at denne side af evangeliet sørgeligt fortrænges. *)

Jeg er også anti-islam.  Jeg får mange rapporter om denne onde religions anslag mod de kristne.  Men jeg ender i en blindgyde, hvis jeg glemmer, at evangeliet også er for muslimer, og at mit kald er at give hver enkelt muslim, jeg møder på min vej,  en personlig hilsen om Guds kærlighed og frelsende nåde i Kristus.

Pointet er det enkle:  Evangeliet er og bliver evangeliske kristnes eneste, evangeliske dagsorden, mens tid er.  Apostlen talte om ”evangeliets første tider” (Fil. 1:15).  I dag kan vi nok tale om evangeliets sidste tider, men det er dog stadig ”evangeliets tider”, uanset hvilke tider vi lever i på Guds planlagte kalender.

Herren har ikke kaldt os til at være hverken dybsindige filosoffer, skriftkloge forstå-sig-på-magere, politiske debattører, moraliserende idealister eller revsere,  men at ”gøre en evangelists gerning” (2. Tim. 4:5) eller i det mindste prøve på det – vindende, lidenskabeligt, inderligt og med selvoplevelsens kraft.

Jeg tillader mig igen, evangelisk provokerende, at citere Spurgeon:  ”Se jer om mine herrer!  Der er ikke noget folket så gerne vil høre som evangeliet om Jesus!” (Ap.G. 8:35).

-jn-

*) Naturligvis tror jeg, at Gud stadig efter sit ord har en vidunderlig plan med Israel, men den opfyldes gennem anger og omvendelse (Zak. 12:10 og ikke ved militærmagt.

 

 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)