Forside Artikler 10 gode råd for et godt liv
10 gode råd for et godt liv Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 08. august 2009 12:05

Hvordan får man et godt liv? Her er mit bud:

1.     Hav modet til at være anderledes og gå mod strømmen.  Husk, den levende fisk svømmer altid mod strømmen, den døde med strømmen!
2.    Sjusk ikke med dit sprog, men tal det ordentligt.  Fremmedord er ikke spor fint.  Erstat dem med gode danske ord.  Forlang det danske sprog tilbage!
3.    Vær ærlig uden selvgod at tale om det og uden den forslidte floskel:  ”Hvis jeg skal være ærlig….”  (som blot afslører at det er du normalt ikke!)
4.    Accepter dine begrænsninger.  Husk:  ”Geniet har sine begræsninger, - men den stupide er ikke handicappet på samme måde!”
5.    Tal ikke andre efter munden – behagesyge papegøje-snakkere er i virkeligheden nogle ynkværdige stakler, ingen rigtig regner med.
6.    Gå efter bolden, ikke manden, dvs.:  Lær at adskille sag fra person.
7.    Vær fair overfor din modpart og fremstil dennes synspunkter på en måde, at han/hun kan nikke genkendende til dem.  Da vinder du måske gehør.
8.    Tænk på, hvad du en gang vil huskes for, når du ikke er mere.
9.    Tro ikke den løgn, at livet er opstået af ingenting.  Forkaster du alligevel en livets Skaber, vær sikker på, du véd, hvorfor du gør det!
10.    Vær et menneske, der står for noget.  ”Alt hvad du er, vær fuldt og helt og ikke stykkevis og delt!”  (Henrik Ibsen).

Senest opdateret: Mandag, 10. august 2009 11:19
 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)