Forside Artikler ”Hellig nød og glød er vigtigere…”
”Hellig nød og glød er vigtigere…” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 19. oktober 2009 05:41




”Udsluk ikke Åndens ild!”  (1 Thess. 5:19, eng.ovs., NIV).  -  ”….hvor ville jeg ønske, den allerede havde fænget!”  Luk. 12:49 – ”Er ikke mit ord som ild? lyder det fra Herren”. Jer. 23:29


En sommeraften efter et møde spurgte jeg for mange år siden fortroligt, kejtet og lidt famlende en god, ældre forkynder, som også deltog, og som havde min tillid, om han mente, jeg havde nogen forkyndergave.  Han gav dette tænkevækkende svar:  ”Helt ærligt ja, men i grunden er hellig nød og glød vigtigere end noget andet!”

De ord blev siddende.  Hellig nød og glød!  Vi talte stilfærdigt sammen efter Bedehus-mødet i en enkel hytte på Sunnmøre m. skøn udsigt over havet.  Mænd blev nævnt, som var antændt af en sådan hellig ild, men også  gode, rettroende, vel funderede og kundskabsrige forkyndere med naturlige talegaver, som havde fået meget godt betroet, men med ringe, hellig glød.

Mit forhold til bibelskoler er – undskyld mig - nok lidt ambivalent, da disse let bliver ensidigt kundskabsformidlende uden smittende gnist,  selvom der heldigvis er undtagelser.  Ild kan ikke tillæres, den må antændes - ved Helligånden. ”Kristendom er ildspåsættelse”, sagde S. Kierkegaard.

I det timelige liv liv findes paralleller.  Jeg er selv fra sælger-branchen.  Vi gav nye sælgere en masse produktviden og super argumenter, vi kunne dog ikke antænde begejstringens varme.  Men uden den var alt forgæves.  Sådan også i Guds rige.

”Hjerter er det, verden kræver, varme hjerter sat i brand…” synger vi.  Ja, sat i brand af vor Herre Jesus Kristus.  Andet gør ej indtryk. Det sker ikke v. ydre effektmidler, sjælelig rastløshed, oppiskede stemninger, instrumental larm og kropslige rytmer, men kun i hellig  stilhed  for Herren over en åben Bibel.

-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)