Forside Spørgsmål og svar Evangeliet til den opvoksende ungdom
Evangeliet til den opvoksende ungdom Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 16. oktober 2009 07:59


Spørgsmål:  Hvorfor er vore bedehuse og mødesale mest besøgt af ældre mennesker?  Har vi fuldstændigt tabt den opvoksende ungdom for Guds ord?  Eller skal den nås på andre måder end gennem mødevirksomhed?


Svar:  Jeg hælder mest til det sidste ud fra den beskedne erfaring, jeg selv har gjort med ungdom.  Mange unge vil gerne i dialog (samtale), fordi de ønsker ærlige svar på ærlige spørgsmål, som de ikke finder i de traditionelle kirke- og mødeprogrammer.  Mange kirker og frikirker har mere karakter af ”loger” for indforståede og ”frelste”.


Mange kristne kirke- og mødegængere har desværre meget lidt at sige til de unge og er tilsyneladende meget lidt ”solgt på” Bibelens sandheder og deres kirkes trosbekendelse.  Men det betyder ikke, at unge mennesker ikke vil lytte til troende mennesker, som virkelig brænder for det, de tror på.  Det var vist Bjørnstjerne Bjørnson, der selv fravalgte kristendommen, og som sagde noget i retning af:  ”Hvis de kristne virkelig mener noget med deres tro, undrer jeg mig over deres ro!”


Apostlen Paulus praktiserede samtaleformen, når han forkyndte evangeliet.  Se Ap.G. 17:17 (her er brugt et græsk ord ”dialegomai”, hvorfra ordet ”dialog” stammer).  Overraskende for måske mange moderne kirkegængere, inviterede ham dem ikke til vækkelses- eller sang- og musikmøde, men gik ud til folk dér, hvor de fandtes i det åbne terræn.


Kristne, som fx i embedes medfør rejser meget til lands, til vands og i luften, gør ofte den overraskende opdagelse, at unge mennesker, de træffer på, er mere end villige til meningsfyldte samtaler, når de mærker oprigtighed og kærlighed.  Der skal ikke så meget til.  Kan vi i kærlighed lytte til dem og tålmodigt svare på deres spørgsmål, opdager vi  pludselig en dimension i tjenesten, som stort mangler i mange kirker.


De unge vender sig instinktivt imod klicheer og forslidte talemåder, men vil uvilkårligt drages til den, som med selvoplevelsens kraft ærligt kan fortælle, hvad Kristus har gjort i  et troende menneskes  liv.  Her duer ikke tillærte ”salgsmetoder” efter verdslige, psykologiske principper, men alene den kompromisløse frimodighed, som Helligånden virker.


Tror vi virkelig, at evangeliets ord er sandheden?  Da lad os følge apostlens eksempel, og ”anbefale os til ethvert menneskes samvittighed for Guds åsyn ved åbent at forkynde sandheden”  (2. Kor. 4:2).
Dette er ikke skrevet for at forklejne kristen mødevirksomhed.  Tværtimod skal vi vise iver efter at komme sammen som Guds folk, ej mindst for at opgløde hinanden til at interessere os for ”dem, der er udenfor, så I udnytter det gunstige øjeblik.” Kol. 4:5.


-jn-

 

16.10.09

Senest opdateret: Fredag, 16. oktober 2009 11:47
 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)