Forside Spørgsmål og svar Ligheder mellem Herrens 1. og 2. komme
Ligheder mellem Herrens 1. og 2. komme Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 16. oktober 2009 06:23





Spørgsmål:  Vil forholdene ved Herrens 1. og 2. komme ligne hinanden – i så fald hvordan?  Eller skal vi vente en stor åndsudgydelse inden Herren kommer for at hente sin menighed?  Hvordan ser du på dette spørgsmål?



Svar:  Desværre kan jeg ikke finde noget belæg i Guds ord for, at vi skal forvente en stor verdensvækkelse inden Herrens komme, selv om intet skulle glæde mig mere.  Det betyder ikke, at det er slut med vækkelse, og at vi skal slutte med at bede derom. 



Der, hvor Guds folk stadig findes, er der mulighed for åndelig opvækkelse og synderes frelse.  Det hedder jo til den enkelte af os i Kristi menighed: ”Vågn op, du som sover, og stå op fra de døde, og Kristus skal lyse for dig!”  -  eller som det også kan oversættes:  ”….og Kristus skal lyse på dig!”  (Efes.br. 5:14).  Thi vi er kaldede til at skinne som himmellys ”midt i en vanartet og forvildet slægt.”  (Fil. 2:15).  Med andre ord: Enten lyser vi ved vor tilstedeværelse og vort vidnesbyrd eller også gør vi det ikke.  Der findes ingen mellemstilling.



Ja, jeg tror, der vil være forhold i den åndelige tilstand  før Herrens komme efter sin menighed, som vil ligne forholdene ved Hans første komme, den første jul, for 2.000 år siden.  Lad mig blot nævne nogle af dem:



Der vil være gudfrygtige troende, der på en særlig måde vil være berørte af Helligåndens gerning, herunder Hans tale og ledelse over en åben Bibel.  Den retfærdige og gudfrygtige Simeon og den ældre profetinde, Anna, samt ”alle, som ventede Jerusalems trøst” er eksponenter (repræsentanter) for just sådanne troende i vor tid.  Se Luk. 2:25-38.



Der står fx om Simeon, at ”Helligånden var over ham”, at han kendte til b

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)