Forside Artikler ”Det må være herligt at være så afklaret!”
”Det må være herligt at være så afklaret!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 26. marts 2024 09:44

Dette var, hvad chefkirurgen på Rigshospitalet sagde, da jeg vidnede for ham, hvad der ville ske, hvis hjerteoperationen mislykkedes.  ”Jeg skifter blot adresse”, sagde jeg.  Han lo hjertevarmt og imødekommende. 

En lægekollega sagde senere til mig, at mine ord var relevante, da han havde en søn, som i et mørkt øjeblik begik selvmord.  Jeg har kendt flere sådanne tilfælde.  De blev i en mørk stund kede af livet.  Men er du afklaret  og forankret i troen på Jesus Kristus, har også du et ”herligt” vidnesbyrd!  Men det har desværre ikke alle bekendende kristne.  Apatien er stor!

Verden ”i dette mørke” (Ef. 6:12) har ingen afklaring at tilbyde, hvad den selv ærligt må indrømme trods håbefuldt EU-sammenhold, klimapolitik, NATO-oprustning, diplomatiske og forblommede forsøg på at gøre denne verden til et bedre sted at leve, som er ordene, vi bestandig får at høre.

Men kun de, der har erfaret vor Frelser Jesus Kristus som lys i deres eget, personlige mørke, er selv lys i Ham (Ef. 5:8), og om dette lys midt i al uafklarheden siger ordet, at ”mørket fik ikke bugt med det.”  (Joh. 1:5)

Men mørkets onde kræfter, som behersker tidsånden, sætter også i trosstriden ind på os som lysets børn, men kun for at give os lejlighed til i Jesu navn at sige til den onde:  ”Vig bag mig Satan”.  Sådanne anslag kendte kristne fra gammel tid til. Martin Luther beskrev ofte sine konfrontationer med Djævelen, men lærte ikke at lade sig skræmme af denne allerede besejrede fjende.  Luk. 10:19.

Har du en salmebog, så syng med Brorson ”Nu da tillykke med kampen, kristen sjæl…” (DDS 631) som en glad, Gud velbehagelig kampsang.

24.2.24 - jn


 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)