Forside Artikler Vi forsager djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen…
Vi forsager djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen… Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 26. marts 2024 09:09

”Og de har sejret over ham på grund af Lammets blod og deres vidnesbyrds ord…” (Åb. 12:11)

Kirkernes fælles trosbekendelse fremsagt hver sø. begynder med ordene i denne overskrift, hvilket dog ikke får djævelen til at ryste det mindste på hånden.


Hans kunststykke er at indbilde ikke-kristne, at han slet ikke findes, eller få navnkristne til i praksis at leve, som om han ikke findes.


Sognepræsten i en af mine gæstekirker har fremsagt trosbekendelsens forsagelse i måske over 25 år og kan således nemt have haft et jubilæumsår i den disciplin, men alligevel læser jeg nu i avisen, at han om føje tid skal være vært for nogle såkaldte ”skæbneaftener”, hvortil bl.a. en  clairvoyant muntert og underholdende skal formidle ”budskaber” fra åndeverdenen til fremmødte pårørende.


Dette er – o, gys derover I himle! – frækt at trodse Guds ord og flirte med satan trods søndagens obligatoriske ritual:  ”Vi forsager djævelen…” osv. .  Men han, djævelen, enten morer sig eller gider slet ikke spilde tid og krudt på monotone kirkelige ”forsagelser”.  Thi den slags betror han sine dæmoniske underafdelinger.


Aldrig har jeg været så bevidst om en troendes åndelige krigsførelse som nu. Gud forbyde, at vi lader som om, djævelen ikke findes, for det gjorde hverken Jesus el. Hans efterfølgere i DNT, nej, vi skal forholde os konfrontatorisk til ham og ikke lade os kyse i de situationer, hvor han véd, vi er sårbare, men sige:  ”Vi bag mig, Satan!”


Det gjorde også hyppigt Luther på sin reformatoriske kampfront, fx da en lysets engel viste sig for ham på hans arbejdsværelse.  Luther gennemskuede bedraget og sagde myndigt: ”Vi bag mig…” hvorefter han roligt fortsatte sit bibelstudium.


”Har du nogensinde kendt til åndelig krigsførelse?”  spurgte i min pure ungdom en gudfrygtig, omsorgsfuld kvinde mig i USA.  Hun ramte et ømt punkt og fremstillede Guds vej endnu grundigere for mig (Ap.G. 18:26).


Forvent ikke nogen ”julefred” på vor personlige krigsfront.  Vi har brug for at komme hinanden ”grundigere” til hjælp som hin gudfrygtige kvinde i USA el. som Priskilla og Akvila gjorde det overfor den ellers veltalende Apollos.  Personligt har jeg løbende haft brug for gode brødre til grundigere undervisning om Guds vej.   27.10.23 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)