Forside Artikler Vækkerrøsten på besøg i Downing Street
Vækkerrøsten på besøg i Downing Street Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Søndag, 13. august 2023 07:34

For små 70 år siden udtalte Churchill i en af sine store taler i Underhuset:  ”Jeg ser på de legende børn og kan ikke lade være at tænke:  Hvad sker der med dem den dag, Gud blive træt af menneskeheden?”


Men børnene har det stadig godt og dog! Undersøgelser i Norge og DK har vist, at børnene i vor tid ængstes for fremtiden, ja, nogle endda for en uhyggelig atomkrig, som ”kloge” voksne beroligende siger aldrig vil ske!


I 1954 blev Billy Graham inviteret til Downing Street (se pressefoto fra 1954), hvor den 80-årige premierminister udtalte sin bekymring for verdenssituationen overfor den endnu kun 35-årige Billy Graham, som havde forkyndt evangeliet på Harringay Arena i 12 uger aften efter aften.


Billy læste fra Bibelen ord om Kristus og Hans genkomst, som han så som eneste håb og foreslog så, at de nu bad til Gud, hvad Churchill tydeligvis satte pris på.   Samme enkle evangelium hørte jeg som 17-årig sammen med en sød skoleveninde ham forkynde i Kbvn (i KB-hallen) netop i 1954.


Den aften tog mange hjem dybt tankefulde og talte om, hvad Billy mon mente med, ”at blive født på ny?”, som gennem de mange år har været hovedbudskabet til den amerikanske nation og verden over.


Min jævnaldrende besøgsven og flittige kirkegænger i dag har flere gange sagt til mig:  ”Vi savner en sådan vækkerøst i dag!”  Jeg kan ikke ignorere hans ord hverken overfor mig selv eller Gud.  Hvem kan det?

9.8.23 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)