Forside Artikler ”Jeg har et ord til dig!”
”Jeg har et ord til dig!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 08. Juli 2023 08:23

Sådan lød det, da den 94-årige, svagtseende Gudrun just ringede mig op.   ”Det står i Rom. 12:12”, sagde hun, og det var som skræddersyet til mig…

At ringe for kun at give mig et ord, gjorde også en manio depressiv moster engang. ”Er det dig, Jørn?” begyndte hun, - ”jeg har et ord til dig!” Mærkeligt nok var det ofte er ord, jeg netop trængte til. (Andre spørger bare:  ”Hvordan går det?”)

Sådanne venner er som engle sendt fra Gud, der hjælper mig til at glæde mig til en kommende, tiltrængt ”flyttedag”, eller som jeg sagde til hjerte- kirurgen på hospitalet:  ”Vær ikke ked af det, hvis operationen mislykkes, - jeg har da blot skiftet adresse!”  Han lo hjertevarmt og sagde: ”Det må være herligt at være så afklaret!”

Mange ”pæne”, religiøse mennesker er slet ikke åndeligt afklaret, når jeg spørger:  ”Hvis du skulle dø i nat, ville du da gå hjem til Gud!”  De siger:  ”Det håber vi!”.  En Kristus-troende, der har fået personlig vished for frelsen i Kristus og hviler i ”forløsningen ved Hans blod, syndernes forladelse” (Ef. 1:7), har dog virkeligt et godt vidnesbyrd undervejs, hvad der også har været mit store, store privilegium til lands, til vands og i luften, både indenfor og udenfor landets grænser.

Sådan fik jeg lov at vidne i dag for fysioterapeuten, som kommer til mig 2 gange i ugen.  I dag var det en ung, mandlig vikar, som lyttede.  ”Det har været inspirerende at tale med dig”, sagde han venligt og oprigtigt.

”Jeg skammer mig ikke ved evangeliet!”  (Rom. 1:16) – sagde Paulus i det åbne land, fx  i samtalerne på torvet (Ap.G. 17:17).  Hvis det virkeligt er gået op for os, hvad  evangeliet har gjort for os og ved os, ville vi have det på samme måde.  Ellers ikke.

Det var, da de kristne pga. forfølgelse blev tvunget ud af Jerusalem og ud til nye egne, at evangeliet fik virkelig mening (Ap.G. 8:1, 4).   Det er nemlig guddommeligt ”designed” til mere end blot et iscenesat programpunkt el. ritual i den orgelbrusende kirke.

C.H. Spurgeon sagde:  ”Se jer om, mine herrer, der er ikke noget, folk så gerne vil høre som evangeliet om Jesus!” – ja, uanset om det modtages ej.  Thi det fænger!

6.6.23 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)