Forside Artikler Kan man være en genfødt kristen uden lyst til Guds ord?
Kan man være en genfødt kristen uden lyst til Guds ord? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Torsdag, 23. marts 2023 21:33

Ja, siger folkekirken, hvis dåbslære tilsiger de barnedøbte både genfødelse og indlemmelse i Guds rige. I det lys (læs: mørke) er 73% af vort folk genfødte kristne..


På den vildfarelse går mange fortabt.  Det menneske, som personligt har oplevet at blive genfødt ”ved Guds levende og blivende ord”  (1. Pet. 1:23), elsker Guds ord og tørster efter det som baby´en efter den rene, uforfalskede mælk. 1. Pet. 2:2.


”Du elsker ikke Jesus mere end du elsker din Bibel”, hørte jeg engang en norsk forkynder sige fra prædikestolen.  Han havde et vigtigt pointe.


Men ikke alle har den adgang til Bibelen som vi har.  Forfulgte kristne i den 3. verden må ofte deles om bare én Bibel godt skjult for deres forfølgere. Nordkorea omtales ofte som det værste sted på jorden i så henseende.


Jeg har kendt blinde kristne, som læser Bibelen på blindskrift.  Jeg ser endnu for mig en yngre blind broder i den tyske by Aachen, som jeg besøgte som ung soldat.  Det var opbyggeligt at høre ham læse op fra Bibelen på blindeskrift.


Han delte ordet i Dom. 5:31 med mig og knyttede nogle gode tanker dertil.  Når jeg idag jeg læser det ord, tænker jeg altid på denne tyske ven med hans blindebibel.


O, tag ikke fejl.  Du kan være religiøs og deslige, men det er ikke nok.  Jesus siger jo:  ”Du må fødes på ny!  (Joh. 3:7) og blive som det lille barn, som kun Guds levende og blivende ord kan varigt tilfredsstille.  Er det sket med dig? Kan du sige med Jeremias:  ”Mig blev dit ord til fryd og hjertens glæde!” (Jer. 15:16).


Det er nemlig et af mange kendetegn på en genfødt kristen.  -  23.3.23 – jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)