Forside Artikler Er det mig, der er patient – eller…?
Er det mig, der er patient – eller…? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 17:17

Jeg optager rigelig plads i de mange fyldige patientjournaler fra hospitalsbesøg, legio lægekonsultationer, hjemmesygeplejersker , daglig pilledosis, rollatorkørsel p.gr.a. manglende førlighed, osv. osv.  –


Så det må vel være mig, som er patienten og mine behandlere de raske? Men ret beset er det disse gode mennesker, der er syge, så længe de trods deres naturvidenskabelige uddannelse m. et humanistisk livssyn stadig inde i sjælen, skjult bag måske en smilende ydre facade,  er åndeligt syge uden Gud og Jesus Kristus.


Ak, Han er kun et dødt navn i kirkens trosbekendelse eller i årstallet, dvs. ”2022 efter Kristi fødsel”, som dog nu  hedder ”iflg. vor tidsregning” for at undgå Ham nævnt offentligt, hvad der jo er både vort ateistiske land og EU inderligt imod.


Men det er dem, der er de  syge!  Det fortæller jeg fx mine hjemmesygeplejersker, hvis der i travlheden bliver tid til korte ordudvekslinger.  Men det gør mit hjerte endnu mere sundt og godt hver gang, jeg får anledning til at pege på Kristus. Min sjæl er sund og frisk i Ham.  I USA spørger de mig, om det er sandt, at DK er verdens lykkeligste land?  Da vidner jeg for dem om, hvem jeg har min lykke i.


Paulus var nok legemlig svag (Gal. 4:13-14), men m. indre glæde trods mange sorger i  Åndens uafbrudte fylde.  Ja, da han stod dér som fange foran kong Agrippa (m. mange lidelsers fysiske ar på sin krop) kunne han sige til ham:  ”Jeg ville ønske…du og alle de andre må få det, ligesom jeg har det, på disse lænker nær!  (Ap.G. 26:29).


Det samme er jeg begyndt at sige:  ”Jeg ville ønske, du fik det som jeg har det undtagen mine legemlige dårligdomme!”  Det er de gudløse, uomvendte mennesker, der er patienter, som vi må vidne for om den lægedom, der findes i Kristus og Hans blod alene.  (1. Pet. 2:24)  -  20.10.22 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)