Forside Artikler En stadig ny nåde dag for dag
En stadig ny nåde dag for dag Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 17:14

… ”Hans nåde er ny hver morgen!”  (Klages. 3:23).


Jeg er sikker på, at andre har det som jeg:   Du kan ikke gøre dig færdig med et bibelord, som blev til særlig velsignelse for dig.  Jeg har netop grundet på Joh. 1:16:  ”Af Hans fylde har vi alle modtaget, og det nåde over nåde!”   På græsk er brugt ordet ord ”anti” (for ”over”), som da får ordet til at lyde:  ”Nåde for nåde!”


En tysk bibelkommentar velsignede mig:  ”Anti er valgt (på græsk) for at understrege, at der i apostlens liv og virke ikke er plads til noget fortjenstfuldt, men at den fortløbende nåde bygger på den allerede modtagne nåde.” Ja, sådan er kristenlivet.  Dets grundvold er Kristi uforskyldte nåde, som den ny nåde hver morgenstund bygger på.


Det sætter i særligt evangelisk relief det ovenfor citerede ord fra Klages. 3:23:  ”Hans (Kristi) nåde er ny hver morgen!”


Jeg besøgte efter aftale en klinik i fredags.  Men pga. fejl i deres planlægning var jeg ikke ventet, og tingene lå ikke klar. Jeg blev ærgerlig derover.  Min empati (måden at gribe det an på) svigtede simpelthen. Shame on me!  Jeg følte skam overfor den unge sygeplejerske.


I går ringede hun til mig.  Jeg sagde:  ”Inden du begynder, må jeg sige uforbeholdent undskyld til dig for min væremåde!”  Hun mærkede, jeg mente det og havde ikke svært ved at tilgive mig.


Men i det øjeblik mødte Herren mig med ny nåde!


Vi er ikke engle i en verden, som ikke vindes ved en tilkæmpet ”hellighed”, men ved at være blandt mennesker, som selv har modtaget og stadig modtager som fejlende mennesker Kristi nåde i hverdagen.


Der fortælles om en kendt kristen bror, som kunne svare, når han blev spurgt, hvornår han blev frelst:  ”Det gjorde jeg i morges!”  Da oplevede han Herrens nåde på ny.  Ham vil jeg identificere mig med.  23.10.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)