Forside Artikler Lykkelige vidneanledninger
Lykkelige vidneanledninger Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 17:14

Ung af sind bor jeg endnu i en skrantende, gammel krop, men blandt ligestillede indser jeg, at mange har det værre, som da jeg ved et plejehjems kaffebord så en kvinde i kørestol med begge ben amputeret. De gamle hører gerne fra en anden gammel et livets ord med stort selvoplevet ”L”.


Mine sygeplejersker kaldte jeg i avisen mine ”hvide engle”, som jeg synes skal have mere i løn.  Til en bedårende, 25-årig hjemmesygeplejerske sagde jeg i går:  ”Når jeg fortæller, hvori jeg har min alderdoms lykke, lyder så som volapyk?” – ”Nej, sagde hun, ”jeg ser jo lidt af hvert som sygeplejerske.”


Jeg delte med hende, hvordan den mand, som Danmark har kendt navnet på i  1000 år, kom ind i mit unge liv.  ”Men nu taler jeg vist for meget”, afbrød jeg mig selv, men hun smilede:  ”Hvad hjertet er fuldt af…”  Så fik hun en af mine hjertebøger og mit evangeliske kort med dannebrog i brystlommeformat, før hun kørte videre.


Er vi som kristne lykkelige i troen på Jesus?  Fortæller vi, hvorfor vi er lykkelige?  Det vil mange nok gerne vil høre.  En nydansker, en taxichauffør, sagde til mig:  ”Nu har jeg været i Danmark i 35 år, og aldrig er der før nogen, der har talt sådan til mig!”


Til præsten i en af vore bykirker sagde jeg igår:  ”Du spurgte i din prædiken:  Hvad var det, der fik de første disciple til at følge Jesus?  (tekst: Joh. 1:35-51)  Vi kom  på fornavn, og jeg  vidnede om, hvordan det skete med mig.  Kontakten var god.


Men jeg snobber ikke for gejstligheden, men glæder mig især over dem, jeg møder ”nede på gulvet”.  Og så også på plejehjemmet, hvor de tog rørende imod mig.


”Er du præst?” spurgte en af sygeplejerskerne fra Filippinerne mig.  Før sagde jeg blot høfligt nej, og slet ikke mere, men kan nu sige: :  ”Tampen brænder!  Jeg er uden kjole og krave, men gør, hvad enhver præst bør gøre, nemlig at forkynde evangeliet, men jeg er ellers rundet af forretningslivet.”  Det går jo an og samtidig være antændt af evangeliets brand – ja, være brændende i Ånden.  Rom. 12:11


Så lad os da, du og jeg, trods ydre omstændigheder og den rådende psykologi el. ”etikette” , bede Gud herom, også nu her op til valget med udslukkede politikere uden noget livgivende budskab.  24.10.2022 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)