Forside Artikler På operationsbordet båret af forbønnens arme
På operationsbordet båret af forbønnens arme Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 17:08

Den unge, sympatiske kirurg så grundigt og tæt på min kræftsyge kind.  Så konfererede han med nogle kolleger og sagde så:  ”Jeg tror ikke, jeg kan gøre det i dag.  Der er ret meget, og med bedøvelsescreme vil det tage ret lang tid.”  De 2 hjælpesygeplejersker så tavse  og medlidende til.  Sympatien var slet skjult til stede.


Så sagde han:  ”Jeg gør det sgu alligevel!”  Jeg blev lagt til rette, og en sød ung sygeplejerske fra Pakistan tog mig i hånden.  ”Vi kan lige så godt være ærlige, men  jeg garanterer ikke for noget!”  Han var bange for at ramme en bestemt nerve, der ville gøre mit hoved lidt asymmetrisk, forklarede han.  Han stak i mig uden bedøvelsescreme, og det gjorde mærkeligt nok næsten ikke ondt.


”Må jeg gerne snakke, mens du opererer?” spurgte jeg.  Jo, jo, og jeg snakkede og sagde bl.a.:  ”Jeg har lyst til at citere et bibelord på engelsk:  ”In your hands I commit my spirit!”  Jeg fortalte, det var ord af Jesus på korset, hvor Han led for vore synder.  Det fik jeg lov at vidne mere om, og de syntes meget interesseret.


”Inden jeg forlader dette rum, vil jeg sørge for, I ikke kommer til at glemme mig”, sagde jeg måske lidt for frimodigt, og jeg fortalte om mit møde engang med mange børn i USA, som sad på gulvet i en stor sal og hørte om vort flag.  En dreng havde spurgt:  ”What does the Danish flag stand for?”  Lige vand på min mølle!


Jeg fortalte lægen og sygeplejerskerne, at jeg bagefter skrev jeg om den oplevelse i et lille handy, evangelisk traktatkort på engelsk og dansk og prydet med dannebrog og dets kors.  ”Det skal I få som et lille minde”, og det tog operationsteamet godt imod.  Kirurgen kunne til gengæld glæde mig med, at han havde fjernet alt uden at ramme nogen nerve.  Og korsets ord var igen blevet sået.  Ja, og bønner var blevet hørt.


Nede i den store foyer før hjemtransport, kunne jeg ikke fremstamme en velartikuleret lovprisning, så jeg læste  Sl.103 som min tak, alt imens de styrende i landet, som vi skal bede for, har det svært lige nu m. dannelsen af et ny holdbart styre. Men, tak og lov,  vi Kristus-troende er ikke rådvilde som  Kristi ambassadører til en fortabt verden,  og vi har ingen mundhuggende partier, vi skal matche med. Tænk, hvilket suverænt budskab, vi er sendt til verden med!  4.11.22 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)