Forside Artikler Åndens dyrebare samfund eller blot en pæn, religiøs facade?
Åndens dyrebare samfund eller blot en pæn, religiøs facade? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 17:06

På mine mange rejser har det været ”a bright day” hvis jeg på en færge el. i et fly el. andetsteds pludselig møder en kristen bror eller søster.  En nordmand citerede på en færge denne sang for mig:  ”Hvor dejligt der er at møde, når ene man vandrer frem, en broder- og søsterskare på vejen til samme hjem…”  (nr. 561 i Sangboken).


Noget lignende skete engang i et fly på vej til Dallas, hvor en troende kvinde, som jeg stadig får hilsener fra, glad indledte en samtale med mig, da hun bemærkede min Bibel.  Vidunderligt, og snart involveredes andre i fly´et.  Tilstede var glæden ved  Åndens samfund el. som der står i trosbekendelsen:  ”De helliges samfund.”


Men hvorfor er dette ikke til stede hos mange ”kristelige”, kirkebesøgende mennesker med samme trosbekendelse og samme salmer, som også jeg synger og elsker?  Ja, hos nogle ”fromme” mennesker møder jeg endda direkte fjendskab, når jeg vidner for dem om min egen omvendelse og nye fødsel i vor Herre Jesus Kristus.


Det skete fx for nylig, da jeg gav mit vidnesbyrd overfor et besøgende, norsk slægtskab.  ”Det er det værste ”oplæg”, jeg har hørt”, sagde en.  ”Hvad regner du os for?  Vi er kristne eller tror du, vi er frafaldne eller hvad?”  Ak, der var ingen åndsforbindelse, men konflikten var reelt mod skjulte åndsmagter (Ef. 6:12).


Korsets fjender kommer ikke med skræmmende djævlehorn, men tit i religiøs gestalt,  forført af ham, som ”giver sig skin af at være en lysets engel”  (2. Kor. 11:14) som det skjulte, snedige ophav til religiøst selvbedrag.  Jeg er enig med A. Bjerkreim, som udtalte, at der i dag sjældent advares mod netop religiøst selvbedrag.


Nej, vi kæmper ikke mod kød og blod, som stundom kan være vor egen, biologiske familie, men det er åndsmagter, som raser mod os gennem kød og blod.  Paulus lagde hele tyngden af sit vidnesbyrd i ordet om korset (Gal. 6:14), dets blod og forløsning, medens den religiøses pæne, tilforladelige facade skjuler et ondt, uomvendt hjerte, der er ukendt med tolderens bøn:  ”Gud, vær mig synder nådig!”


Hvad med dig, pæne menneske, som læser dette?

9.11.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)