Forside Artikler Nogle prædiker ”åndsdåb”, men der behøves en ”bibeldåb”!
Nogle prædiker ”åndsdåb”, men der behøves en ”bibeldåb”! Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 16:20

Et benådet vækkelsesredskab fra min ungdom var nordmanden Adolf Bjerkreim,  som Gud brugte rigt i hans samtid.  De stærke vækkelser, han fik lov at være redskab til, berørte hyppigt ham selv til tårer, men da skal vi mange år tilbage i tiden.


Jeg oplevede ham i 50´erne på bibelstævner for ca. 70 år siden. Han udtalte sin sorg over tiltagende sløvhed hos kristenfolket mht Guds ord, og han fik nævnt, at i hans ungdom  gik der næppe en dag uden han lærte sig kapitler i Bibelen udenad.


Situationen lige nu er ikke bedre.  Den kat. biskop, Hans Martinsen, udtalte engang i et foredrag til en luthersk forsamling i København:  ”I kalder jer lutheranere, men hvor meget betyder den Bibel for jer, som Luther lagde så stor vægt på?”


På grund af mit fysiske handicap kører en ”kirkebil” mig nu til områdets ”evangelisk-lutherske” kirker til sø.-gudstjeneste, hvor jeg frit kan vidne for nye mennesker under ”kirkekaffen” om, hvordan Jesus Kristus og Bibelen mirakuløst  kom ind i mit fortabte, unge liv.  Min Bibel har jeg da i denne sociale sammenhæng ved hånden.


Jeg konstaterer, at i en sådan luth. kirke er Bibelen underligt fremmed. (”En by i Rusland”, som folk siger) Den drog ellers Luther i felten med kampråbet ”sola scriptura” (Skriften alene).  Det luth. kirkefolk (og frikirkerne) kender lidet til Guds ord ”til frelse” (2. Tim. 3:15) og en ny fødsel (Jak. 1:18), for præsten docerer jo, at det er alt sammen sket i deres barnedåb.  Den løgn gentages i DK´s kirker år efter år.


Men jeg er mod kirkefolket så venlig jeg kan og fortæller, hvor lidt Bibelen betød for mig selv som vantro dreng, og da kan de ofte være ærlige nok til at indrømme, at de heller ikke har nogen personlig frelsesoplevelse.  Jeg sørger i dag dybt over den tid i mit liv, hvor Bibelen kun var en ensom, sort bog i reolen i mit barndomshjem.  Det prøver jeg nu at rette op på uanset hvor ”provokerende” en luthersk kirkegænger opfatter mig som en ”fanatisk” Timoteus-lignende bibeltroende (2.Tim. 3:15-16)


”Back to the Bible” hed en radiomission i USA. Dens ærinde er stadig aktuelt.  ”Hvad vi behøver, er en ”bibeldåb”, sagde engang Bjerkreim.  Jeg takker Gud for hans og andre brødres andel i mit liv til opmuntring for den personlige bibellæsning.  Disse brødre talte ikke bare om vækkelse, men talte til vækkelse!   19.12.22 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)