Forside Artikler Julen fejres, fordi Kristus er kommet – jamen, for hvem?
Julen fejres, fordi Kristus er kommet – jamen, for hvem? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 16:19

Jeg er ikke mere naiv, end at jeg indser, at dette vidnesbyrd nok kun læses og værdsættes af meget få her på jorden.  Men, tak og lov, det bliver læst i Himmelen med englenes højlydte og flerstemmede  ”Amen!”


Straks, da jeg vågnede denne årle december morgen, blev jeg uhyggelig og snedigt anfægtet (angrebet) af ”vore brødres anklager” (Åb. 12:10), som er mere end ”lysvågen” før jeg selv med sine rammende og vel forberedte anklager.


Da kom jeg også i hu nogle ord fra norske præst W.A. Wexels vidunderlige salme på nr. 597 i Den Danske Salmebog, som begynder med ordene:  ”Så vide om land, som sol monne gå…”.  Et af versene passer på mig:  ”Ja, tårned sig synder som bjerge i sky…”  thi det sker jo med ”den gamle slange, djævelen”  (Åb. 12:9) som ”professionel” chefanklager.


Da skreg det i min fortvivlede sjæl sammen med profeten Esajas:  ”Vé mig, jeg er fortabt!” (Es. 6:5), men som i et lysglimt blev der råbt tilbage:  ”Det er netop for det fortabte, at Kristus er kommet!”  (Luk. 19:10).  Men til gengæld kun for dem!


Da pludselig fandt jeg mig ny ”badet” i denne forløsende sandhed, som jeg tilforn har læst og prædiket over utallige gange, men nu måtte jeg op af sengen og læse ordene m. glad taksigelse som var det første gang i mit liv.  Ja, just for ”det fortabte tilfælde”, hvor fortabt det end er, er Kristus kommet!


For dette evangelium, vædet i Jesu blod, må Satan vige og bringes til tavshed. 


 ”Julen er kommet med solhverv for hjerterne bange…”  (DDS nr. 100).  Jeg tillemper Grundtvigs ord sådan :  ”Kristus er kommen med frelse for hjerterne bange…”


Er du en af de fortabte?  Jeg håber, du er det i hjertet og ikke bare med mundens forfrosne læber i den ellers udmærkede trosbekendelse, du er med til monotont at fremsige med andre kirkegængere søndag efter søndag.


”Julen er kommen…”  Læs: Kristus er kommet!  Han kommer ikke sådan én gang til, men Han kommer dog snart anden gang ”til frelse for dem, der bier på Ham”  (Hebr. 9:28) – en evig frelse i en endnu større, ufattelig fylde end vi oplevede den her på jorden, hvor vidunderligt det end er!  - O, evig tak og lov og pris!  -  20.12.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)