Forside Artikler Israel, den evige prügelknabe
Israel, den evige prügelknabe Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 31. januar 2023 15:43

Hr. Ole Olsens gamle traver med, at Israel er en ”besættelsesmagt” i indlægget ”Hvad en israelsk minister har gang i” af 9.1.23 påkalder en betimelig indsigelse.

Mens den nye, jødiske stat endnu lå i sin vugge i 1948 har den været under hadefulde naboangreb,  hvis mål var at kaste landet kastet i havet.  En væbnet konflikt er således pågået i landets snart 75-årige historie.

Nazi-Tyskland var i 1939-45 en brutal besættelsesmagt, og måtte efter sit nederlag finde sig i ændring af gamle grænser.  Sådan er folkeretten, og dengang blev Tyskland da også tredelt uden at fx Polen blev udnævnt til ”besættelsesmagt”.

Men det er Israel ikke.  Grænserne blev af sikkerhedsmæssige grunde ændret, hvad sker i enhver krig. Eksempler i historien på at et land, som angribes af hadefulde naboer og vinder forsvarskrigen, skal stemples som skurken findes næppe.  FN forventede ganske vist efter 6-dages krigen i 1967 ved resolution 242, at Israel trak sig tilbage bag sikre grænser, men en sådan sikkerhed har ingen kunnet give.

Lad os ikke få begrebet ”besættelsesmagt” galt i halsen og misbruge det mod Israel, som ikke er skurken. Men det var fx Rusland (Sovjetunionen), da det efter vinterkrigen snuppede det store landområde Karelen fra Finland.  Men hvem kalder i dag Rusland for besættelsesmagt?  Ja, så rænkefuld er politik nu engang.

Min gang på jorden gælder ikke politik, dog med Israel som undtagelse.  Min kristeligt begrundede vision for Israel er dets Messias-håb, hvilket i sig selv et spændende og dynamisk studium, hvad der dog ikke er plads til her.

Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A, Næstved.

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)