Forside Artikler Når bibellæsningen bliver til ”levende vandstrømme” i os!
Når bibellæsningen bliver til ”levende vandstrømme” i os! Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 23. september 2022 07:35

Jeg oplever – som nok også du - Åndens  ”læsehjælp” i mødet m. den velsignede sandheds- og kildebog, Bibelen, som er mere end blot bogstaver.  Tak og lov!

Men jeg må også have Åndens rigtige ”briller” på for at se og indse, hvad Herren vil opbygge mig med netop i dag.  Hos optikeren prøver kunder nye briller til individuelt behov.  Sådan er det med Åndens nypudsede, klart seende briller.

Jeg læser ikke Bibelen m. lyntogets fart.  Et bestemt oplyst bibelord  (Sl. 119:130), kan jeg fx dvæle ved i flere dage.  ”Sådan tror jeg, Bibelen skal læses”, husker jeg den norske forkynder, Helseth Dyrseth, engang sagde på et ungdomsmøde i Kbvn.

Jeg læser meget andet.  Fx kan jeg ikke løsrive mig fra biskop A. Chr. Bangs store, genoptrykte biografi fra 1874 om Hans Nielsen Hauge.  Den læses næppe i dag,  men bogen har i den grad fængslet mig pga. dens åndelige, vækkende vægtfylde.

Vækkeren, Hauge, som blev almuens mand, fik kun 8 års virketid før fængslingen i 1804, oppisket af en hadefuld gejstlighed, men lige fra hans omvendelse fik han en ”bibeldåb”, som gjorde ham overalt til kanal for ordets ”levende vandstrømme.”

Han både talte og skrev og blev trods sproglige, rustikke ”raptusser” Norges mest læste forfatter, for Åndens ild fulgte ham forunderligt i både skrift og tale, medens den lutherske kirke, som han trods dens frafald var tro imod, rasede vildt imod ham.

”Læsere” a la Hauge (som de troende kaldtes i gamle dage) ønsker jeg at være beslægtet med.  Jeg kan møde venner, som jeg teologisk er enig med, men som i deres velplejede ortodoksi er underligt ”døde” og kedelige.  De er en lidelse for mig.

Gudfrygtige troende m. levende vandstrømme i sig, vil stadig gøre indtryk. Lad religiøse skriftkloge blot skumme og rase, men sådan er det nu engang:  ”Alt skal leve, hvor strømmen kommer hen”  (Ez. 47:9), også dér, hvor du og jeg kommer hen med ”strømme af levende vand” til tørstige sjæle (Joh. 7:38).

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)