Forside Artikler Hvem er ven? Hvem er fjende?
Hvem er ven? Hvem er fjende? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 23. september 2022 07:33

En ven, jeg engang talte med om den åndelige situation, sagde alvorligt:  ”I al denne åndelige krudtrøg er det ikke til at se, hvem der er ven og hvem der er fjende!” 

Jeg spurgte netop ind til et stort party med et kristent ægtepar som værter, om der kom noget kristeligt frem ved festen.  Det var et større selskab med en mix af både kristne og ikke-kristne.  Tilstede var endda også en frikirkeleder, en såkaldt ”ældstebror” .  Nej, var svaret.  Der var ikke noget åndeligt indslag el. vidnesbyrd.

En anden, kristen ven fortalte mig om et stort ”slægtsstævne”.  Jeg spurgte, om der havde været plads til et kristent vidnesbyrd, men igen nej, ikke spor.  Selskaber kan ellers været en fin anledning til et personligt, selvoplevet vidnesbyrd.

Billy Graham fortæller i en af sine bøger, hvordan han i kraft af sin stilling har siddet i både det ene og andet selskab, ofte med kendte politiske ledere, men det er så godt som aldrig sket, at han ikke fik flettet ind et personligt vidnesbyrd.

Luther sagde:  ”Hvis kristne kan komme sammen uden at Guds ord bliver forkyndt, kan de lige så godt lade være at komme sammen!”

Vi kan tage del i bordets glæder og overflødighedshorn uden at give plads til Guds ord.  En smilende værtinde ved et kristent selskab, jeg og min kone engang var inviteret til i USA, sagde til mig, da hun så jeg havde min Bibel med mig:  ”I aften skal vi ikke have noget med Bibel…” underforstået:  I aften skal vi blot slappe af.

Det var ellers et selskab, der tilhørte en stor kirke med mange kristelige programmer, lovsangskor og en veltalende, bibelsk pastor, men den slags foregik åbenbart kun indenfor det kirkelige regi og dets aktiviteter.

Hvorfor?  Svaret er, at vi lever i frafaldstider, hvor Ånden er udslukket og meget få kristne finder sammen i et opbyggeligt, Åndens samfund, med fælles hjertenød for menneskers frelse.  Derfor vil mange af os ”gode” og ”pæne” kristne ”blive til skamme for Ham (Kristus) ved Hans komme.”  1. Joh. 2:28.  Jeg skriver dette med bæven, thi vi står alle i fare for at rammes af 1. Kor. 9:27.  ”Forkastet” betyder her egentlig ”diskvalificeret”, dvs. i vor tjeneste for evangeliet.

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)