Forside Artikler Israel i ”de sidste dage” (1. Mos. 49:1
Israel i ”de sidste dage” (1. Mos. 49:1 Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 23. september 2022 07:30

Personligt er jeg betænkelig ved nogle kristnes overdrevne Israel-eufori.  Jeg er enig med den leder fra Luthersk Missionsforening, som engang sagde til mig:  ”Den skygger for evangeliet!”

Men… vi skal ikke ”smide barnet ud med badevandet”.  Bibelen siger meget om Israel ”i de sidste dage”.  Patriarkens profeti i 1. Mos. 49 er på forskellig vis nævnt utallige gange i Bibelen.  Her taler Jakob om et kommende messiansk ”kongespir” (v.10), vor Herre Jesus Kristus.

Hverken Israels politiske situation p.t. el. verdenssamfundet som sådan lægger op til nogen Messias, men snarere det stik modsatte, nemlig en kommende, dæmonisk antikrist el. politisk ”supermand”, om hvem en af EF´s førende fædre, Henry Spaak, udtalte for over 65 år siden:  ”Vi véd ikke, hvorfra han kommer, men vi véd, han kommer, for vi venter ham!”

Dette fortier Guds ord ikke, men denne ”supermand” får ikke det sidste ord, tak og lov!  Nej, det gør Han, som sagde:  ”Jeg kommer igen!” hvad DNT og Bibelen i øvrigt forkynder igen og igen som lige her i 1. Mos. 49:1.

Men indtil da gælder Herrens ord:  ”Driv handel med dem (dvs vore talenter), indtil jeg kommer tilbage!”  (Luk. 19:13).  -  ”Invester dem!”  omskriver ”Living Bible” ordene.  En engelsk ovs. siger:  ”Gør business med dem!”

Evangeliet og dets forkyndelse og vidnesbyrd er den bedste investering for evigheden!  Det er vort kald som Kristi efterfølgere, sådan som det var Paulus´ kald, og han har sagt med apostolisk myndighed:  ”Bliv mine efterfølgere, ligesom jeg igen er Kristi efterfølger!”  (1. Kor. 11:1).

Lad Israel få den plads, Gud giver det i ordet, men lad det ikke skygge for evangeliet! Thi da fatter vi ikke, hvad Gud ultimativt vil med Israel!

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)