Forside Artikler ”De helliges samfund” – en ligegyldig trosartikel?
”De helliges samfund” – en ligegyldig trosartikel? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 23. september 2022 07:20

Nogle af os burde tørre støvet af Bibelen og uden lyntogets fart dagligt læse i den med Helligåndens vidunderlige, nærværende ”læsehjælp” (bistand). 

Dette hjalp en ung pige m. mistet frelsesglæde.  Hun tilrådedes at læse i Bibelen på knæ og under bøn i 8 dage.  Snart strålede hendes ansigt igen med smittende glæde.

1. Johs. brev var i dag min morgenlæsning ved Åndens hjælp.  Jeg så her min egen oplevelse af det nye Kristus-liv:  Det, der hele tiden havde været dér, og som jeg havde hørt om, kom nærmere og åbenbaredes for mig til frelse og evigt liv. Se kap. 1:1-3.

Apostlen afviser at gå ”enegang”, men taler om ”fællesskab” m. andre Kristus-troende.  Det kaldtes før i tiden  ”samfund” og ordet bruges endnu i vor fælles trosbekendelse, hvor der står: ”vi tror på de helliges samfund”. Men er det vor egen, glade erfaring – eller blot ligegyldige ritual-ord?

Jeg véd om en onkel, som trods sin velartikulerede, kristne bekendelse kom på kant med sin gudfrygtige far, men ønskede samfund med ham.  Det måtte de da kunne tale om!

Faderen (min morfar) gav ham dette kloge svar:  ”Samfund er noget, vi enten har eller ikke har, for der står jo, at ”hvis vi vandrer i lyset, ligesom Han er i lyset, så HAR vi samfund (fællesskab) med hinanden”  (1. Joh. 1:7), og det var jo sande ord.

Er dette samfund (fællesskab) ikke til stede blandt kristne, er de åndeligt syge, og årsagen kan kun være én:  der vandres ikke i lyset under Jesu rensende blod (v.7). Der kan ikke snakkes til rette herom m. gode forhandlings- og overtalelsesevner!

Samfundet bygger ikke på menneskelige sympatier el. præferencer, men på det personlige forhold til Jesus Kristus.  Dette er altid et Åndens værk.

Men sådan er det ikke, når fællesskabet bli´r menneskecentret og ikke Kristus-centreret og Åndsbåren.  Det behøver dog ikke at være sådan. I den første kristne tid hed det blandt ikke-kristne:  ”Se, hvor de elsker hinanden!” 

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)