Forside Artikler En kristen – er det blot et navn eller en personlig erfaring?
En kristen – er det blot et navn eller en personlig erfaring? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 22. juni 2022 17:28

Mange synes selv, de er ”gode kristne”. Det troede menigheden også i  Sardes,  i det nuværende Tyrkiet – men til dem lød alvorsordene. Åb. 3:1 :Jeg véd om dine gerninger, at du har navn for at leve men er dog død!”

Den havde navnet og et godt renommé, men det selvoplevede Kristus-liv manglede.  Det ”kristne”, døbte Danmark lever i et lign. bedrag. Gejstligheden vil måske med et venligt smil sige:  ”Er du døbt, er du en kristen!”  - hvilket er en lodret religiøs løgn!

Kun den er en kristen, der har gjort en personlig, frelsende erfaring med vor Herre Jesus Kristus.  Det indrømmer mange døbte mennesker, at de ikke har gjort.  Selve evangeliet og dets antitese om en skelsættende omvendelse og tro gør intet indtryk.

Paulus, før en indædt Kristushader, sætter disse ord på sin omvendelse:   ”Men da jeg var undervejs og nærmede mig Damaskus, SKETE det…” osv.  (Ap.G. 22:6).

En kristen er et menneske, der er sket noget med, dog ikke ens for alle. Hos Paulus skete det meget dramatisk, men i Peters tilfælde uden dramatik, da Andreas, hans bror, stille førte ham til Jesus (Joh. 1:42).  Men i begge tilfælde skete en radikal omvendelse til deres Frelser.  Det må ske også i dag!  Er det sket med dig?

Evangeliet er sørgeligt udvandet, hvis der prædikes frelse uden omvendelse fra det gamle liv med dets oprørske sindelag overfor Gud,.  ”Oprør” var netop det alt inkluderende ord, der kendetegnede mit Guds-rebelske liv, før jeg fyldte 15.

Herren siger:  ”Omvend jer og tro på evangeliet!”  (Mk. 1:15). Kan vi det? Ikke uden videre, og dog ledsages denne befaling af guddommelig nåde og kraft til at adlyde, hvad vi ellers ikke kan.  Omvendelsen er vort personlige ansvar. Ikke nogen andens.

Mange navnkristne véd ikke noget om dette, men trives hellere sorgløst i et etableret kirke- eller foreningsliv, hvorom Jesus siger som dengang til farisæerne:  ”Dog vil I ikke komme til MIG for at få liv!”  (Joh. 5:40).

Ja, må kaldet om ”at de alle og alle vegne skal omvende sig”  (Ap.G. 17:30) også nå dig, hvis du ingen virkelig livsforbindelse har med Jesus Kristus, som dog vil tage imod dig sådan som du er, dvs. som en fortabt synder, uden ydre pynt og staffage.  -  30.5.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)