Forside Artikler Om at forstå vor tid
Om at forstå vor tid Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 22. juni 2022 17:18

”I hyklere!  Jordens og himmelens udseende forstår I at tyde;  hvorfor kan I så ikke tyde denne tid?”  (Luk. 12:56)

Guds ord tyder vor tid og dens tidsånd radikalt anderledes end alle kloge hoveder tilsammen uanset hvilke høje stillinger de beklæder.  Pessimismen råder overalt med ængstelse og rådvildhed, som vor Frelser har forudsagt, før Han kommer igen.

Men uroen dulmes typisk af TV´s tomme underholdningsprogrammer, da evighedsalvoren nødigt skulle få vort gudløse folk til at spørge efter Gud.

Men hvad vil det sige at kunne tyde (forstå) denne tid?  Bibelen siger:  ”Tydes dine ord, så bringer de lys”  (Sl. 119:130), så det er Guds ord, der kaster  sit sandhedslys over denne tid.  Det skinner ”på et mørkt sted”, står der i 2. Pet. 1:19, og det vil med fuld styrke synliggøres for alles øjne ved Kristi herlige genkomst.

Bringer jeg nu en ny ”åbenbaring” til torvs? Nej, jeg understreger blot den artikel i kirkens obligatoriske trosbekendelse, der forkynder, at Kristus skal komme igen – ikke for at dø på korset en gang til, men - for at dømme levende og døde.

”Denne tid” tyder Guds ord sådan:  ”Vi véd, at hele verden er i den ondes vold”, og den bliver ikke bedre trods utallige velmente fredsprogrammer.  For Kristi efterfølgere, uanset hvad de er sat til her på jorden, gælder dagsbefalingen:  ”Gå ud i al verden og forkynd evangeliet for al skabningen!”  (Mk. 16:15).

De kristne isolerer sig ikke fra verden, kryber i flyverskjul, går i kloster el. gemmer sig bag tykke kirkemure, men betragte sig – iflg. Jesu  ord – som sendt til verden med evangeliets troværdige glædesbud i en tid fuld af pessimisme uden holdbar løsning.

Er Kristus, o ven, dit personlige evighedsvalg?  Ingen andre kan vælge for dig.

11.6.22 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)