Forside Artikler A bright day!
A bright day! Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 28. maj 2022 13:32

Dagen i går var en god dag, a bright day, som det siges på engelsk. Og jeg kunne også gerne sige som David i den lille perle, Salme 23::  ”Du salver mit hoved med olie, mit bæger flyde over!!”  (Sl. 23:5).


Min ufrivillige handicap-isolation blev brudt, da jeg fik lov at blive kørt med i en såkaldt ”kirkebil”  til den smukke Toksværd Kirke i nabosognet.  Det var mere end en formel ”ekspeditionsforretning”.


Min chauffør var ”nydansker” og fra Israel, og da var selvfølgelig hurtig en samtale i gang.  Den blev lang, fordi vi måtte køre langsomt med hyppige vejarbejder-stop, så jeg kom ½ t. for sent til kirke.


Min chauffør fortalte, han var katolik, men da han forstod, jeg var en personlig kristen, var han straks fyr og flamme.  Jeg fortalte ham, hvordan jeg selv var blevet en kristen, og han gentog flere gange på et lidt gebrokkent dansk:  ”Der er jo kun én Jesus!”  Og det blev så Ham, vi talte om hele vejen, - altså ikke om katolicisme eller religion i det hele taget.  Eller blot om vind og vejr.


Jeg sagde:  ”Hele min religion er kun 4 ord:  Kristus døde for mig! – og jeg siger helst ”Kristus-troende” om mig selv fremfor det udvandede ord ”kristen” , som mange vil være uden at være det, selvom ca. 77% af DK  er medlemmer af folkekirken. Han bad mig skrive ordet ”Kristus-troende” op til ham.  Han syntes godt om det ord.


Han bemærkede min Bibel og spurgte mig:  ”Er det ikke Bibelen, kirken holder sig til?”  Jeg svarede:  ”Jo, men den læses meget lidt.”  Han sagde:  ”Nu har jeg boet i Danmark i 30 år, og aldrig har noget menneske talt til mig som du gør!”


Det er han ikke den første, der har sagt til mig, - beskæmmende synes jeg.  På den anden side har jeg ikke mødt nogen, der har sagt til mig:  ”Det er jo kun én Jesus!”  Mange siger mere udglattende:  Vi tror jo på den samme Gud!”  Jesus selv som synderes Frelser med navnet over alle navne er ikke ”comme il faut” ..


I kirken blev jeg varmt og gæstfrit modtaget, og deres begavede præst var god at samtale lidt med, og hun tog mig kærligt under armen og fulgte mig hen til bilen af en udgang, hvor der ingen trapper var.


Ja, i sandhed:  ”a bright day!”    -  9.5.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)