Forside Artikler ”Kun én Jesus!”
”Kun én Jesus!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 28. maj 2022 13:26

Min ædle ven, den herboende rumæner, Monica Papazu, skrev i en mail til mig bl.a. disse rammende ord: 


”Som Solsjenitsyn skrev: skillelinjen mellem godt og ondt går ikke imellem nationer og klasser, men gennem hvert menneskehjerte.”


Jeg kunne måske tilføje:  ”Skillelinjen mellem de kristne går ikke imellem forskellige konfessioner (kirkesamfund), men gennem vore hjerter!”


Jeg synes, jeg fik det anskueliggjort sidste søndag, da chaufføren i en såkaldt ”kirkebil” kørte mig til gudstjeneste i en af oplandets smukke kirker, Toksværd Kirke.  Han fortalte mig på lidt gebrokkent dansk, at han var fra Israel og katolik.  Men da jeg fortalte ham, at jeg selv var en personlig kristen – eller Kristus-troende som jeg helst siger – var han fyr og flamme.


”Der er jo kun én Jesus”, sagde han igen og igen, og køreturen, som blev langvarig p.gr.a. vejarbejde, handlede kun om Jesus uden konfessionelle skillelinjer, for Han, den ene Jesus, forener alle oprigtige hjerter.  Det har altid været et kardinalpunkt for mig, og det fik jeg nu genopfrisket i en glad og nærmest begejstret atmosfære.


Han fulgte mig med ½ t.´s  forsinkelse ind i kirken, , fik mig vel anbragt og knælede dybt mod gulvet i kirkens midtergang med hænderne rakt mod Himlen, og han sad (nærmest lå) sådan en god stund og forlod så kirken.


Det er ikke ”hverdagskost” i en folkekirke, men præsten fortalte mig bagefter, at det gjorde hende ikke forlegen.  ”Jeg har være mange år i Frankrig og blev dér godt kendt med den ortodokse kirke”, sagde hun for at tilkendegive, tror jeg, det med den ikke-eksisterende skillelinje, hvis hjertet er på rette sted ind for Gud.


Så det blev en god søndag, der begyndte med en israelsk katoliks glade bekendelse:  ”Der er kun én Jesus!”  Ikke mange ord, men dog som en åndelig fornyelse for mig.


15.5.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)