Forside Artikler ”Der blev gået uden om evangeliet!”
”Der blev gået uden om evangeliet!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 28. maj 2022 13:13

Jeg var til gudstjeneste i en landsbykirke, og ved kaffen spurgte jeg en mand:  ”Hvad hæftede du dig mest ved i prædikenen?” Svar:  ”Der blev gået uden om evangeliet!”  Præsten selv var dog meget sympatisk.


Jeg spurgte:  ”Kan du ikke uddybe, hvad du mener?”  Men p.gr.a. afbrydelser med andre mennesker, kom vi ikke meget videre. 


Ordene:  ”Der blev gået udenom evangeliet!”  forlod mig ikke, for han kan jo have haft ret, hvad også gælder mange andre gudstjenester, inkl. flere og flere af de frikirker, som engang var sunde vækkelsesbevægelser.


Kirkerne er ofte højborg for religiøst selvbedrag.  Jeg har haft det tæt inde på livet, ej mindst i min egen slægt, men der tales ikke herom. (Det er tabu).  Vækkelsesprædikanter talte om det tidligere, og Billy Graham gjorde det op til vore dage med stor lidenskab i USA og verden over.


Der dyrkes kirkeligt en besnærende religiøsitet, - selskabeligt, muntert og kammeratligt, men uden åndeligt liv!  Det gør næsten fysisk ondt på mig at sige det, men sagens evighedsalvor ænses ikke i det frivole selskab.


Men den, der føler sig kaldet til at ”gøre en evangelists gerning”  (2. Tim. 4:5) og ikke bare være hyggelig og selskabelig kender til dette.  Vor Herre Jesus gjorde det først og fremmest, og de religiøse blev derfor Hans mest indædte modstandere – dog ikke toldere og prostituerede. Se Luk. 15:1-2.


Som ung oplevede jeg lidt vækkelse på Norges vestland.  Men det vækkende evangelium frembringer altid modstand ej mindst hos religiøse mennesker.  Det oplevede jeg også med min ven, Rolf Svindland, på mødevirksomhed andre steder i landet. Han var en benådet evangelist.


Dette er Jesu korteste vækkelsesprædiken:  ”Tiden er kommet, og Guds rige er kommet nær, omvend jer og tro på evangeliet!”  (Mk. 1:15)

24.5.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)