Forside Spørgsmål og svar Liv på andre planeter?
Liv på andre planeter? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 14. oktober 2009 09:55


Spørgsmål:  Tror du, der findes intelligent liv på andre kloder i universet?


Svar:  Nej, det tror jeg ikke ud fra min forståelse af Guds ord.  Men det gør jo den såkaldte videnskab, som bruger astronomiske summer på at finde sådant liv.  De siger, at der findes op mod 38.000 intelligente civilisationer på Mælkevejens galaxe alene, og den er jo kun én ud af over 100 milliarder galaxer.


Livet er imidlertid begrænset til jorden, og selvom der stadig opfindes nye, fantastiske teleskopsystemer i håb om at få øje på blot det mindste tegn på liv andetsteds – europæisk rumforskning er p.t. ved at udvikle et sådant system til ca. 700 millioner dollars, som meget betegnende har fået navnet ”Darwin teleskopet” – forkynder Bibelen, at Guds plan angående alt liv knytter sig til jorden.  De mange himmellegemer i universet blev skabt for for at tjene menneskene på jorden (1. Mos. 1:14-18). Selve skabelsesugen sluttede med at skabe de første mennesker, Adam og Eva.


Da de første mennesker syndede, påvirkede syndefaldet alt, hvad Gud havde skabt, og derfor blev hele skabningen underlagt syndens forkrænkelighed og trældom (Rom. 8:21).  Gud sendte sin Søn, vor Herre Jesus Kristus, til jorden fra sin Himmel, ikke fra en fjern planet, for at løskøbe fortabte mennesker fra syndens evige ulykke, og Han frelser i dag fra sin Trone i Himmelen fortabte mennesker på jorden og på jorden alene og ikke væsener på fjerne galaxer.


Jo, der findes intelligens i rummet udenfor jorden, men denne intelligens findes i vor evige Skaber alene og ikke i nogen evolutionsteoris fantasier.


”Himlen er Herrens Himmel, men jorden (som den eneste planet i universet) gav han til menneskenes børn”  (Psa. 115:16). Det var på denne lille prik i verdensrummet, planeten jorden, at Universets største drama fandt sted, nemlig Kristi stedfortrædende død for en fortabt menneskeslægt på Golgatas blodige kors for ca. 2.000 år siden.


Men dette frelsesværk vil også en dag komme til at berøre hele skabningen, dvs. alt hvad Gud har skabt, som skal ”nå til den frihed, Guds børn skal have i herligheden.” (Se Rom. 8:19-21).  Denne forløste frihed kan ingen videnskabelige fremskridt frembringe, for den vil først åbenbares og blive virkelig i den herliggjorte Frelser, vor Herre Jesus Kristus, for hvem alle porte skal åbne sig, så ” at ærens Konge kan drage ind.”  Psa. 24:7-10.


-jn-

 

14.10.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)