Forside Artikler Antikrist og ”antikrister” i vor tid
Antikrist og ”antikrister” i vor tid Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Søndag, 08. maj 2022 06:37

Ordet ”antikrist” og ”antikrister” som nævnt i 1. Johs.brev  2:18, 4:3 og 2. Johs.brev, v.7,   betyder både ”mod Kristus” og ”i stedet for Kristus.”  Dets falske profeter (og prædikanter) advarer apostlen imod med Åndens dømmekraft. Praktisk dømmekraft behøver vi nu, mere end nogensinde.

Disse ”antikrister” kaldes også ”falske Messias´er og falske profeter i Mt. 24:24.

Det græske ord ”antikrist” kan således betyde  både en forklædning som Messias (Kristus), og en modstander af Ham, men ikke lige straks afsløret..  Det sker på både højeste niveau, som da fx Hitler af både nazistiske filosoffer og nazi-propagandaen i det hele taget blev udråbt som Tysklands nye Messias.

Men en sådan messias-dyrkelse findes også idag, både politisk og i kristenheden, og det er især med hensyn til det sidste, vi behøver åndelig dømmekraft.  Selv har jeg ikke altid været nok obs på dette alvor.

I kristenheden vrimler det meget besnærende med falske profeter (forkyndere). hvis gerning senere vil blive afsløret som modstand mod  Kristus.  Nogle har spurgt mig:  ”Når du taler sådan, mener du så, at jeg slet ikke en kristen?”  Spørgsmålet volder mig  stor smerte, for jeg tænker  på alle dem, som siger de er kristne, men ikke er det.  Mit svar på spørgsmålet er, at du skal ikke spørge mig, men tale i enrum med Herren om det og ikke slå dig til ro, før Han har givet dig klarhed med  Åndens vished i dit hjerte, at du virkelig tilhører Ham og ikke en religion, som måske nok kan sige Kristus, men Åndens indre vidnesbyrd mangler.

”Ånden selv vidner sammen med vor ånd, at vi er Guds børn”  (Rom. 8:16).  Findes ikke denne indre vished hos dig, har du al mulig grund til at søge Herren som den synder, du er.  Religiøs forklædning og  fromme talemåder vil ikke stå sin prøve overfor Gud.

Den slags pseudo-kristendom har jeg haft smerteligt inde på livet i min slægt og har det endnu..  Mod udvortes religiøsitet prædikede Billy Graham med stor lidenskab til det religiøse USA, og den nidkærhed føler jeg mig ved Guds nåde beslægtet med.

Ja, tænk at kunne møde dig en dag i Åndens fællesskab som en genfødt kristen!  6/5.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)