Forside Artikler Nej til elite-kristendom
Nej til elite-kristendom Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 23. april 2022 10:04

I hæren opererer man med veltrænede elitekorps, der kan noget mere end ”almindelige” soldater.  Disse kraft-enheder er hærens stolthed.


Men Herrens kamptropper er ikke en elite af overklasse-kristne,  som gør andre kristne til undermålere. De findes desværre blandt bekendende kristne.  De er underligt selv-betydningsfulde el. ”overåndelige”


Jeg dvælede netop ved de såkaldte ”troshelte” i Hebr.11, som nok havde  begåede synder, men nu ikke er nævnt med eet ord.  Hvorfor?  Jo, også de var under Golgatas nåde, som langt, langt borte i evigheden allerede var forudbestemt og således kom deres og al verdens synd i forkøbet.


Åh ja, den store ”sky af vidner omkring os” i  Hebr. 12:1, var syndige mennesker, der fejlede ”i mange ting”  (Jak. 3:2), og tænk, i den store vidnehær får også jeg lov til at være på forsoningens præmisser under Kristi blod, der ”renser os og fra al synd.”  (1. Joh. 1:7).


O, hvilken nåde, der bevarer os fra at synke ned i forsagthed, thi også os er der plads til i den kæmpestore sky af vidner frelst ved Kristi fortjeneste og uforskyldte nåde.  Dette er ingen ”sovepude”, som apostlen mistænkte visse religiøse filosoffer at gøre den frie nåde til (Rom. 3:5-8).  Men det er en djævelsk vrangvridning af nådens evangelium og er ikke af ny dato.


Nej,  Golgatas nåde er ikke en sovepude, men en troens hvilepude med fornyet kraft til ”med udholdenhed at ile fremad i det kapløb, vi har foran os”  (Hebr. 12:1).    Ja, fremad, fremad i Jesu navn, - ikke tilbage! 16.3.22 - jn

 
Copyright © 2022 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)