Forside Artikler Bliver atombomben til alvor?
Bliver atombomben til alvor? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 23. april 2022 09:52

Jeg var 8½ år og lagt i seng, da jeg hørte de voksne tale om en forfærdelig bombe, der kunne udslette alt liv.  Det var, da 2 atombomber var kastet over Hiroshima og Nagasaki i aug. 1945.  Jeg husker, hvordan jeg blev grebet af angst og håbløshed.


Dengang var nemlig mit håb knyttet til dette liv.  Jeg vidste en del om Gud, Guds ord og sange om Ham, ikke mindst når mor sang aftensang med os børn.  Men som jeg voksede op, sagde det mig ikke noget.


For år tilbage fremkom i Bergen lavet en undersøgelse blandt skolebørn om deres syn på fremtiden.  De indløbne svar var overvejende pessimistiske, og flere skrev, at de ikke regnede med at blive ret gamle, sådan som verden ser ud.  De kendte sandsynligvis den samme angstfølelse som jeg som 8-åig.


Senere blev det, Gud ske lov, anderledes med mig.  Da Kristus kom ind i mit liv som 14-årig, fik jeg et åndeligt udsyn, der fik denne bedrageriske verden til at falme. Jeg havde fået en varig, åndelig ballast indeni mig med en ”higen efter ordets uforfalskede mælk” (1, Pet. 2:2).  Den er uforandret i dag.


I de dage hørte jeg på en fantastisk forkynder, nemlig den dansk/norske prædikant Th. Mundus i min morfars missionshus på Nørrebro.  Han talte ud fra Bibelen om den profetiske fremtid og vor Frelsers herlige genkomst.


Han nævnte også atombomben.  Han sagde bl.a.:  ”Nu har de fundet universets hemmelighed” og han holdt frem en 2-krone  og sagde:  ”I dette pengestykke er der  energi nok til at lægge hele Sjælland øde!”


Han sagde:  ”Jeg har aldrig forstået, hvordan den store by Babylon i Åb. 18 på  én time kunne lægges øde, men det kan jeg nu!”  Han forudså atombomben bragt i anvendelse.  Men nu var jeg ikke mere angst.  Kristi fredsrige overskyggede denne verden, som ”i sin nuværende skikkelse går mod sin undergang”  (1. Kor. 7:31).


Da skinnede det profetiske ord som ”et lys, der skinner på et mørkt sted”  (2. Pet. 1:19) med det fremtidsperspektiv, jeg som dreng manglede.  Måtte evangeliets lys i Kristus skinne endnu i dag for fortabte sjæle i mørke.  Herom beder vi.


4.4.22 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)